FOTO/VIDEO Obilazak radova u Šćipama

Regionalni put R418b Prozor-Konjic prolazi kroz MZ Šćipe.

S obzirom na značaj puta za mjesnu zajednicu, odnosno njene stanovnike, općina Prozor-Rama finansira proširenje, uređenje i asfaltiranje puta kroz selo Sćipe i prilaznih puteva.

Esad Dželilović, predsjednik Općinskog vijeća

“ Općinsko vijeće podržava sve projekte koje su na dobrobit svih stanovnika općine Prozor. Ovo je primjer partnerske inicijative  između mjesnog područja i jedinice lokalne samouprave, s ciljem poboljšanja kvaliteta života na lokalnom nivou, odnosno na mjesnom području”.

MZ Šćipe i gradilište puta su posjetili Dr Jozo Ivančević, Načelnik općine Prozor-Rama i predsjednik HDZ 1990,  Esad Dželilović, predsjednik Općinskog vijeća, Elvedin Grcić, predsjednik OO SDA Prozor i Hašim Grcić, predsjednik Kluba vijećnika SDA u OV Prozor.

Dr Jozo Ivančević, Načelnik općine Prozor-Rama:

“ Dužina dionice je 2,7 km. Danas smo vidjeli da će trebati dodatnih radova , koštaće više nego što se planiralo, kad se radi želimo napraviti što bolje. Zadovoljni smo dinamikom radova , trebamo asfaltirati do kraja devetog  mjeseca”.

Prema riječima Načelnika dr. Ivančevića , Općina će finansirati i izgradnju školske sale uz OŠ “Šćipe”, a javni natječaj je u završnoj fazi.

Amel Imamović , predsjednik MZ Šćipe

“ U MZ Sćipe zivi oko 115 domaćinstava ( Sćipe 45),(Kute 37), (Here 33).

U proljetnim i ljetnim mjesecima, broj domaćina je veći jer u rodni kraj dolaze oni koji žive u drugim bh gradovima i inostranstvu. Stanovništvo se uglavnom bavi poljoprivredom i stočarstvom.

Prošle godine je iz općinskog budžeta  asfalturana dionica Kute-Šćipe, a u toku je proširenje, uređenje i asfaltiranje puta kroz selo Šćipe i prilaznih puteva.

U pripremi je  projekat izgradnje školske sale uz Osnovnu školu Šćipe i projekat uređenja seoskog bazena u Herama.

MZ Šćipe će dobiti javnu rasvjetu nakon što  JP Elektroprivreda BiH, podružnica Jablanica , izvrši zamjenu drvenih stubova sa betonskim i uradi potrebnu mrežu.

Pored infrastrukturnih projekata , Općina pomaze i poljoprivrednim proizvođačima kao i stočarima, kroz razne oblike  finansijske pomoći i kroz  nabavku potrebnih mašina , pa čak i nado/gradnju objekata. U saradnji sa Općinom i Opcinskim vijećem su zaustavljene gradnje mhe na rijekama Rika i Blazinka .

Inače, saradnja sa Općinskim vijećem  i Načelnikom je uvijek bila korektna i nastoje učiniti sve za opstanak ljudi na ovom dijelu općine. Zahvaljujemo svima koji direktno ili indirektno pomažu mještanima MZ Šćipe, a posebno dr. Jozi Ivancevicu , načelniku i Esadu Dželiloviću, predsjedniku Općinskog vijeća.”

Video:

Galerija: https://www.facebook.com/pg/www.prokrug.ba/photos/?tab=album&album_id=1502490013292733

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!