Stanje na putevima

Zbog nestabilnih vremenskih prilika, mogući su nailasci na mokar kolovoz, a iz bh. Auto-moto kluba pažnju skreću i na učestale odrone zemlje ili kamenja, saopćeno je iz BIHAMK-a. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Na dionici Karanovac – Crna Rijeka u kanjonu Tijesno, danas se izvode radovi na asfaltiranju, zbog čega će od 7 do 18 sati doći do obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeriti na putni pravac Banja Luka – Čađavica – Mrkonjić-Grad.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani – Žitomislići – Buna – Dračevice – Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju iz BIHAMK-a mole  za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na magistralnom putu Prozor – Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce – Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica – Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se saobraća usporeno zbog radova: Jablanica – Mostar (most Begića i Begovića), Vitez – Travnik (Bila) Tarčin – Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo – Srebrenik – Šićki Brod, Maglaj – Doboj (Mravići), Livno – Kamensko i Šešlije – Modriča.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!