Stiže snijeg u Bosnu i Hercegovinu

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne na planinama se očekuje snijeg. U nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne najprije kiša, koja će postupno prelaziti u snijeg ili susnježicu, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

U večernjim satima očekuje se i formiranje snježnog pokrivača. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stupnjeva. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

subotu se očekuje pretežno oblačno vrijeme u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Tokom dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu do 8 stupnjeva.

nedjelju će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima sa susnježicom i snijegom uglavnom u jutarnjim satima i prije podne. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 4, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu do 6 stupnjeva.

(N1)

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!