(FOTO) Sastanak predstavnika Agencije za lokalni razvoj Općine Prozor sa predstavnicima GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH)

Predstavnici “Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama” i Općine Prozor su jučer (9.3.2016) učestvovali na sastanku sa predstavnicima GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH) koji u deset općina u Bosni i Hercegovini provode program lokalnog ekonomskog razvoja – ProLocal (Program za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj).

12841362_1697844090499515_6929005876747447128_o

Sastanak je održan u Konjicu. Naša općina u sklopu ovog projekta zajedno sa općinama Konjic i Jablanica čini regiju Hercegovina. Projekat je započeo 2013. godine, te su učinjeni važni koraci na jačanju javno-privatnog dijaloga i podrške razvoju MSP, kroz osnivanje Lokalnog vijeća za konkurentnost i Agencije za lokalni razvoj, te kroz projekte podrške u proizvodnji jagodičastog voća.
Sektori u kojima će se raditi su: drvo, metal, poljoprivreda i turizam, a naglasak će se staviti na jačanje malog i srednjeg preduzetništva te javno-privatnog dijaloga kao osnova za lokalni ekonomski razvoj.

U nastavku Vam donosimo nekoliko FOTOGRAFIJA !

378 thoughts on “(FOTO) Sastanak predstavnika Agencije za lokalni razvoj Općine Prozor sa predstavnicima GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH)

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!