Počelo emitovanje emisije „Islamske teme“ u programu „Radio-Rame“

Kako smo jučer i najavili, danas je s početkom u 14:00 sati u programu „Radio-Rame“ (88.8 MHz FM-a) počelo emitovanje radijske emisije o islamu, pod nazivom „Islamske teme“.

Emisiju uređuje i vodi glavni imam MIZ-a Prozor, Safet ef. Pozder, koji je na početku današnje emisije poselamio i pozdravio sve slušaoce radija izrazivši nadu da će ova emisija biti rado slušana.

Na samom početku Safet ef. je ukratko objasnio neke od razloga pokretanja ove radijske emisije, istaknuvši kako je glavni razlog i vodilja ka emisiji ovog tipa bila zapravo činjenica da o islamu kao religiji vladaju predrasude, najviše iz razloga što se o njemu ne zna dovoljno. Dodao je kako i mediji u dosta slučajeva prekrivaju islam tamnim plaštom predrasuda, predstavljajući ga u potpuno krivom svijetlu, zato će ova emisija imati za cilj da slušaocima govori o islamu u onom njegovom pravom smislu i značenju.

U nastavku je Safet ef. iznio i nekoliko tehničkih detalja po pitanju forme ove radijske emisije, kazavši kako će se ona sastojati od centralne teme, servisnih informacija iz MIZ-a Prozor, najava aktivnosti u okvirima MIZ-a Prozor, a nije isključena niti opcija razgovora sa eventualnim gostima u programu.

Također, Safet ef. se i detaljno predstavio slušaocima, predstavljajući usput i MIZ Prozor i njegove aktivnosti.

Na kraju je iznio i par servisnih informacija i najava događaja u okvirima MIZ-a Prozor u narednim danima.

Redakcija našeg portala ovim putem upućuje čestitke Safet ef. Pozderu na današnjoj emisiji, i želimo mu uspješan budući rad.

350 thoughts on “Počelo emitovanje emisije „Islamske teme“ u programu „Radio-Rame“

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!