Učenici priredbom čestitali rođendan Osnovnoj školi „Alija Isaković“

Danas je u Domu kulture u Prozoru upriličena priredba povodom obilježavanja Dana Osnovne škole „Alija Isaković“.

Učenici su u koordinaciji sa svojim učiteljima i nastavnicima pripremili veliki broj jako zanimljivih tačaka, koje su priuštile jako dobru zabavu mnogobrojnim posjetiocima ovog današnjeg događaja.

 

Obilježavanju Dana škole prisustvovala je  konzulica  Turske u Mostaru, Ayse Selcan Sanli, te direktor Instituta Yunus Emre, Mehmet Akif Yaman, koji su ovom prilikom uručili donaciju knjiga za O.Š. Alija Isaković, kao i prikladne poklone za nastavnike i učitelje ove škole.  Također, priredbi je u ime Ministarstva  obrazovanja, nauke kulture i sporta HNK-a prisustvovao  savjetnik ministra, Elvir Heljić, kao i predsjednik Općinskog vijeća Prozor, Esad Dželilović.

Sam program današnje priredbe je bio zaista bogat i raznovrstan. Recitali, pjesme, ples i gluma samo su dio današnjeg repertoara, a na pozornici su se predstavljale sve generacije, od prvačića pa do završnih razreda. Tradicionalno zanimljiva i svima nama uvijek iznova draga drama „Hasanaginica“ je ponovo predstavljena u našem gradu, a na pozornici se mogao čuti i zvuk harmonike, kao i tradicionalne sevdalinke, a u holu Doma kulture mogla se vidjeti i  izložba učeničkih radova.

Posjetioci današnje priredbe zaista su imali u čemu uživati.

Redakcija našeg portala ovim putem svim zaposlenicima, kao i učenicima Osnove škole „Alija Isaković“ upućuje najsrdačnije čestitke povodom Dana škole.

iđeli

Više fotografija pogledajte u GALERIJI

U pripremi je i video- reportaža sa danšnje priredbe, a istu ćemo Vam objaviti naknadno.

 

326 thoughts on “Učenici priredbom čestitali rođendan Osnovnoj školi „Alija Isaković“

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!