Odbojkašice O.Š. „Alija Isaković“ treće na odbojkaškom turniru u Konjicu

Danas je u Konjicu održan odbojkaški turnir za djevojčice koje u okvirima nastavnih programa svojih škola pohađaju Turski jezik. Organizaciju ovog turnira potpisuje Institut Yunus Emre, a danas je učešće uzela i ekipa O.Š. „Alija Isaković“.

Naše odbojkašice su prikazale jako dobru igru, te su u tri odigrane utakmice ostvarile dvije pobjede i jedan poraz, a u odlučujućoj utakmici su čak imale i dvije set lopte za prolazak u finale, ali sreća nije bila na njihovoj strani. Završile su kao drugoplasirana ekipa u svojoj grupi, te trećeplasirana ekipa u konačnom poretku. Značajno je napomenuti i to da je odbojkašica naše ekipe, Rahima Ravnjak dobila nagradu za „Fair play“ igrača turnira.

 

Dvije prvoplasirane ekipe iz dvije grupe na kraju su otišle u finale, a  ukupnu pobjedu je ubilježila „Druga osnovna škola“ iz Konjica.

Za O.Š. „Alija Isaković“ danas su nastupile:  Medina Muminović, Đana Kulaglić, Lamija Ravnjak, Rahima Ravnjak, Enida Gorančić, Zejna Bećirović, Selma Korman, Aida Kmetaš i Šejla Konjarić, pod vodstvom trenera Hodžić Admira. Sa ekipom je bio i nastavnik turskog jezika, Muhamed Muminhodžić.

Rezultati takmičenja u grupi:

O.Š. „Alija Isaković“ 2:0 O.Š. „Seonica „

O.Š. „Alija Isaković“ 2:0 „Prva Osnovna Škola“ Konjic

O.Š.“Alija Isaković“ 0:2 O.Š. „Glavatičevo“

 

Čestitke odbojkašicama O.Š. „Alija Isaković“ i želimo im uspješan budući rad.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI

430 thoughts on “Odbojkašice O.Š. „Alija Isaković“ treće na odbojkaškom turniru u Konjicu

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!