Karate klub “Empi” Prozor nastavlja nizati uspjehe

Karatisti Karate kluba „Empi“ Prozor navikli su nas na sjajne rezultate koje ostvaruju gdje god se pojave.

Tako je bilo i prethodnih dana. Naime, u subotu (4.6.2016.godine) je u Turskoj provinciji Kocaeli, u gradu Izmit održano 14. Evropsko prventstvo regija za kadete i juniore. Regija Hercegovine osvojila je 3.mjesto, a za istu su nastupile Monika Rajič i Anita Tadić iz KK“Empi“. U sastavu ekipe koja je nastupila za regiju Hercegovina bile su: Brkić , Medić, Tadić, Rajič i Sušac. One su u borbi za bronzu pobijedile ekipu iz Turske sa ukupnim rezultatom 1:0

karate1

Također, u subotu je održan i karate turnir u Sarajevu, a KK „Empi“ je i tamo ostvario sjajne rezultate. Predvođeni trenerom Ivanom Križancem nastupili su  na Međunarodnom karate turniru „Novigradski dani 2016“ i osvojili 4 medalje. Srebro su osvojili: Nikola Zadro- dječaci 2004 god -35kg; Ivan Topić- dječaci 2004 god -45kg; Bronzu su osvojili: Jozo Cvitanović 2003 god +55kg; Frano Zadro 2003 god -45 kg.

karate2

Jučer (5.6.2016.godine) je održan i karate turnir u Konjicu, “11. Konjic Open”, na kojem je bronzanu medalju u kategoriji kate za djevojčice do 13 godina osvojila Amila Beganović.

karate3

Karate klubu “Empi” i ovaj put čestitamo na zaista plodonosnom vikendu, i želimo im mnogo sreće i u budućnosti.

98 thoughts on “Karate klub “Empi” Prozor nastavlja nizati uspjehe

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!