Omladinski krug MIZ-a Prozor svečano obilježio godinu dana postojanja folklorne sekcije

Jučer (4.6.2016.godine) je u Prozoru obilježena godišnjica postojanja folklorne sekcije Omladinskog kruga MIZ-a Prozor. Tim povodom organizovan je koncert na kojem su učešće uzeli folklorni sastavi iz Prozora, Jajca i Jablanice.

Program je počeo u 18.30 sati, okupljanjem učesnika ispred Doma kulture u Prozoru, odakle je krenuo njihov defile glavnom gradskom ulicom, sve do Osnovne škole, na čijem je platou uslijedilo fotografisanje.

SONY DSC

Centralni dio programa, svečani koncert održan je s početkom u 20:00 sati u Domu kulture. Učešće na koncertu su uzeli: Folklorna sekcija Omladinskog kruga MIZ-a Prozor, KUD „Stari grad“ iz Jajca, te KUD „Prijatelji“ iz Jablanice.

SONY DSCNa samom početku programa, obratio se predsjednik Omladinskog kruga, Omar Smajilović, koji se zahavlio svima na dolasku, posebno gostima koncerta, poželivši svima mnogo sreće i blagostanja u nastupajućim mubarek danima mjeseca Ramazana.

Poseban šlagort sinoćnjem koncertu dala je dramska sekcija Omladinskog kruga, koja je na maestralan način publici premijerno prikazala komad pod nazivom „Ahmo i Šaćira“, na opće oduševljenje prepunog Doma kulture.

SONY DSC

Također, svojim pjevačkim nastupima, sve prisutne su počastili i domaći izvođači: Šeherzada Memić, Amin Kmetaš i Nezim Memić.

Na kraju programa, predsjednik Omladisnkog kruga je uručio zahvalnice za nesebično zalaganje i doprinos u radu Omladisnkog kruga, i to glavnom imamu MIZ-a Prozor, Safet ef. Pozderu, Hasanu Hamidoviću- voditelju folklorne sekcije Omladisnkog kruga, te gostima iz Jajca i Jablanice.

Sinoćnji program vodila je članica Omladinskog kruga, Emina Klico.

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

U pripremi je i video-reportaža sinoćnjeg koncerta koju ćemo Vam objaviti naknadno.

333 thoughts on “Omladinski krug MIZ-a Prozor svečano obilježio godinu dana postojanja folklorne sekcije

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!