U Prozoru realizovana projektna aktivnost “Upoznavanje različitosti- put ka boljem razumijevanju”

Jučer (27.6.2016.godine) je u Prozoru održana projektna aktivnost pod nazivom: “Upoznavanje različitosti- put ka boljem razumijevanju”.

Riječ je o projektu neformalne grupe mladih iz Prozora koji je realizovan uz pomoć Fondacije Mozaik, USAID-a i CRS-a. Spomenuta aktivnost podrazumijevala je obilazak vjerskih objekata u našem gradu od strane učenika osnovne i srednje škole obje nacionalnosti, predvođenih projektnim timom.

Najprije je uslijedila posjeta Čaršijskoj/Nuhefendića džamiji u Prozoru, gdje je kratko predavanje na spomenutu temu održao glavni imam MIZ-a Prozor, Safet ef. Pozder, nakon čega je uslijedio blok s pitanjima učenika, a na kraju i upoznavanje džamijskih prostorija.

Nakon toga, uslijedila je šetnja do crkve “Presvetog Srca Isusova” u Prozoru. U crkvi je učenike ugostio kapelan Andrej Lukanović, koji je također održao kratko predavanje na temu: “Upoznavanje različitosti- put ka boljem razumijevanju”. Nakon toga učenici su sve što ih zanima pitali i kapelana, koji ih je po završetku prošetao cijelim crkvenim prostorom približivši im značaj i simboliku svakog pojedinog dijela crkve.

13523802_781614748639585_395631475_o

Po završetku ove aktivnosti učesnici nisu krili oduševljenje, istaknuvši kako im se jučerašnje druženje jako dopalo, te kako je isto bilo jako korisno jer su naučili mnogo toga što ih je zanimalo, a što ranije nisu imali priliku saznati.

Projekat je realizovala neformalna grupa mladih iz Prozora.

Koordinator projekta- Muamer Kukić.

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

307 thoughts on “U Prozoru realizovana projektna aktivnost “Upoznavanje različitosti- put ka boljem razumijevanju”

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!