Obilježen Dan šehida na području Medžlisa Prozor

Prema kalendaru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini drugi dan Ramazanskog bajrama se širom naše domovine obilježava kao Dan šehida. Tako je bilo i ovaj put, a Dan šehida obilježen je i na području Medžlisa Prozor.

Tim povodom, program obilježavanja počeo je jutros u 9.30 sati učenjem Jasina na šehidskom mezarju u Šćipama. Nakon toga se kratkim govorom obratio glavni imam MIZ-a Prozor Safet ef. Pozder.

sci

Nakon Šćipa, uslijedio je izlazak na šehitluk u Kutama u 10.30 sati, gdje je također proučen Jasin uz kratko obraćanje glavnog imama.

kutNa kraju programa u 12.30 sati izlazašlo se i na šehidsko mezarje u Mahali u Prozoru. Prisutne u Mahali zatekao je jak ljetni pljusak, koji nije omeo planirani protokol. Proučen je Jasin, glavni imam se također kratko obratio, a predstavnici bošnjačkih udruženja proisteklih iz rata su kao i na prethodna dva mezarja položili cvijeće na spomen obilježje šehidima.

Na taj način je program obilježavanja ovogodišnjeg Dana šehida završen, a uslijedilo je klanjanje podne namaza u Čaršijskoj/Nuhefendića džamiji.

“ŠEHIDIMA DOVA- ŽIVIMA OPOMENA!!!”

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

73 thoughts on “Obilježen Dan šehida na području Medžlisa Prozor

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!