Obavljen ponovljeni postupak dodjele mjesta političkim subjektima u biračkim odborima za Lokalne izbore 2016.

Jutros, s početkom u 9.00 sati, u prostorijama Općinske izborne komisije (kancelarija predsjednika Općinskog vijeća) obavljen je ponovljeni postupak dodjele mjesta političkim subjektima u biračkim odborima za Lokalne izbore 2016. godine, za izbornu jedinicu Prozor-Rama. Prvobitni postupak dodjele je ponovljen zbog pogrešne instrukcije CIK-a prema Općinskoj izbornoj komisiji, a u pitanju je bila tehnička greška prilikom dodjeljivanja omjera zastupljenosti Koalicija.

Na osnovu Liste ovjerenih političkih subjekata za izbornu jedinicu Prozor-Rama izvršena je dodjela mjesta ovim političkim subjektima (označeno rednim brojem 1 do 15) u biračkim odborima kako slijedi:

Slika 1:

cake

Slika 2:

cake2

Redosljed političkih subjekata (od 1 do 15) ostao je isti, a možete ga pogledati ovdje: Slika 3

Političkim subjektima koji nisu imali svoje predstavnike na jutrošnjem žrijebanju, materijali o dodjeli mjesta u biračkim odborima će biti dostavljeni poštom, kazali su iz Općinske izborne komisije.

Također, iz Općinske izborne komisije obavještavaju javnost da je do 5.9.2016.godine moguće izvršiti prijavu svih lica koja će glasati mobilnim timom, i to u Centru za birački spisak koji se nalazi u zgradi Općine.

157 thoughts on “Obavljen ponovljeni postupak dodjele mjesta političkim subjektima u biračkim odborima za Lokalne izbore 2016.

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!