Odgoda nastave u HNK-a: Školarci još sedam dana na odmoru

Na današnjoj, 27. Sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona dala je saglasnost na Odluku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta kojom se do 15.9.2016. godine pomjera početak nastave u školskoj 2016./2017. godini. Istaknuto je kako je Odluka donesena na temelju zahtjeva Udruge ravnatelja i Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola zbog vrućina koje utječu na uvjete boravka u školama, posebice u poslijepodnevnim smjenama, kao i zbog detaljne obnove i završetka radova na više škola koje se obavljaju u okviru  projekta energetske efikasnosti.

Također, usvojena je Informacija resornog Ministarstva o problematici 2organizacije nastave u školskoj 2016./2017. godini  u pojedinim srednjim školama na području HNK, kao i Zaključak kojim se to Ministarstvo ovlašćuje da izda saglasnost na predloženu organizaciju nastave odnosno ustroj odjela ispod minimuma propisanoga Pedagoškim standardom i normativom srednjeg školstva. Na taj način, uz ostalo, omogućuje se pravo na obrazovanje u skladu s  mogućnostima i sposobnostima učenika, pruža mogućnost obrazovanja učenicima u njihovim općinama, te sprječava gubitak postojećih radnih mjesta.

Vlada je usvojila i Informaciju Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture  i sporta o preuzimanju i raspoređivanju zaposlenika za čijim je radom prestala potreba u osnovnim školama, u kojoj je istaknuto kako je u potpunosti zbrinut tehnološki višak u školama.

Izvor: http://www.vlada-hnz-k.ba/

200 thoughts on “Odgoda nastave u HNK-a: Školarci još sedam dana na odmoru

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!