Prijateljsko-radna posjeta: Predsjednik Općinskog vijeća Prozor u bolničkoj posjeti općinskom načelniku

Predsjednik Općinskog vijeća Prozor, g-din Esad Dželilović u utorak (30.8.2016.godine)  boravio je u Krapinskim Toplicama, i to u Klinici za kardiovaskularne bolesti „Magdalena“, gdje je posjetio načelnika Općine, g-dina Jozu Ivančevića, koji se u ovoj bolnici oporavljao od operacije na kardiovaskularnom sistemu.

Naime, načelnik Ivančević je u četvrtak (25.8.2016.godine) obavio operativni zahvat, koji je protekao u najboljem mogućem redu, a kako saznajemo jučer je napustio kliniku u Krapinskim Toplicama, te će oporavak nastaviti kod kuće.

Posjeta predsjednika Općinskog vijeća imala je prijateljski, ali i radni karakter. Najprije se razgovaralo o zdravstvenom stanju načelnika nakon operacije, koje je kako je kazao jako dobro, postoperativni oporavak ide planiranim tokom, te bi se vrlo brzo trebao vratiti i svojim radnim obavezama. Nakon toga uslijedio je i radni dio ove posjete, tačnije razgovor o aktuelnim radovima u Općini, planu budućih aktivnosti, sjednici Općinskog vijeća, te nastavku realizacije zacrtanih ciljeva i projekata na terenu širom Općine. S obzirom na činjenicu da su Dželilović i Ivančević istovremeno i predsjednici dvije najjače političke stranke na području Općine, koje čine vladajuću većinu u Općinskom vijeću, neizostavna tema bila je i međusobna saradnja nakon predstojećih Lokalnih izbora, budući da obe stranke imaju svoje kandidate za načelničku poziciju, i jako kvalitetne kandidate na listama za Općinsko vijeće.

Ova posjeta još je jedan u nizu pokazatelja njihove jako dobre saradnje, koja je vidljiva na svim dijelovima Općine, ali i u situacijama kada je potrebna ovakva, prijateljska podrška i razumijevanje.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!