Održana promocija knjige “Čovjek koji je pratio bubamare”, autora Nedžada Š. Milanovića

Sinoć je u Domu kulture u Prozoru, s početkom u 19.00 sati održana promocija knjige “Čovjek koji je pratio bubamare”, autora Nedžada Š. Milanovića. Organizator promocije bio je KSC Prozor-Rama. Moderator sinoćnje promocije bila je g-đa Blaženka Matešić, a promotori su bili: Vernesa Manov, nastavnica bosanskog jezika; Antonio Džolan, akademski kipar; Suad Velagić, prof. sociologije; Senada Milanović, prof. bosanskog jezika i književnosti, inače supruga gospodina Milanovića, koja je sinoć pročitala nekoliko odlomaka iz ovog njegovog romana.

14787063_1321696841197140_1493557294_oU svom romanu Milanović na melanholičan način govori o ljubavi, koja je osnov ljudske sreće. Na čudesan način, preplićući fikciju i stvarnost Milanović, kroz sanjarenje , zapravo upozorava sva ljudska bića da, kad nas ljubav i ljepota napuste, onda trijumfuju “mržnja i ružnoća koje se cere” ljudskoj praznini.

Autor se kroz svoje sinoćnje obraćanje zahvalio prozorskoj publici, istaknuvši kako je jako sretan što je njegova knjiga predstavljena u našem gradu, gradu za koji ga kako je dodao vežu jako lijepa sjećanja, budući da je u prošlosti radio na području Općine, i to u selu Uzdol, kao nastavnik.

Nedžad Š. Milanović rođen je 4.6.1963. godine u Gornjem Vakufu, tačnije u selu Boljkovac. Gimnaziju je završio u Gornjem Vakufu, a Filozofski fakultet u Sarajevu. Oženjen je, i otac dvoje djece. Živi u Bugojnu, a radi kao profesor bosanskog jezika u Gimnaziji Bugojno. Do sada je objavio romane: “Ispod Crnog vrha” (2004), “Crveni makovi” (2007), “Moć” (2011).

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!