Održan sedmi međunarodni karate turnir “Rama open 2016”

Sedmi međunarodni karate turnir “Rama open 2016”, održan je jučer u dvorani Srednje škole Prozor. Organizaciju turnira i ove godine potpisuje Karate klub “Empi” Prozor, koji je ovim događajem ujedno i obilježio deset godina svog postojanja. Na turniru se takmičilo 48 klubova iz BiH i regije, odosno više od 500 takmičara.

karate-2Turnir je svečano otvorio Josip Juričić, pomoćnik načelnika Općine, naglasivši u svom obraćanju kako Općina već 10 godina podržava rad Karate kluba “Empi”, te već 7 godina pomaže održavanje ovog takmičenja, koje je postalo jako respektabilno sportsko takmičenje, koje u pozitivnom svijetlu promoviše i samu Općinu Prozor.

Takmičari su se jučer borili u mnogobrojnim disciplinama, kroz kate i borbe, a ono što je novitet ove godine je i takmičenje pod nazivom “Seniori open”, dakle takmičenje za seniore i seniorke u borbama.

karate-3Frano Križanac, predsjednik Organizacionog odbora kazao je kako su svi najbolji karatisti iz BiH, koji se takmiče u kategoriji seniora, došli danas kako bi se borili za titulu šampiona “Rama open-a”.

– “Prezadovoljan sam današnjim održanim turnirom, kao i samim odzivom velikog broja takmičara i publike. Sama činjenica da je danas nastupilo 48 klubova, odnosno preko 500 takmičara iz BiH i regije, što je više za stotinu  nego prošle godine, te kako su na turniru sudili vrhunski europski sudci, govori o nivou kvalitete ovoga takmičenja, ali i o budućnosti i razvoju karatea u našoj Općini, ali i u cijeloj BiH.” –kazao je Križanac u izjavi za Fenu.

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

 
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!