NAJAVA: Druga po redu manifestacija- “Volimo te, naš Resule” počinje u petak (2.12.2016.godine)

Druga po redu manifestacija “Volimo te, naš Resule”, koja se u okviru MIZ-a Prozor organizuje povodom rebi’u-l-evvela, mjeseca u kome je rođen Allahov Poslanik, Muhammed a.s., počinje u petak, 2.12.2016. godine. Manifestacija će početi jedinstvenom hutbom u svim džamijama na području našeg Medžlisa, a hutba nosi naziv “Muhammed a.s.- naš najbolji uzor”.

U sklopu ove manifestacije predviđeni su mnogobrojni različiti sadržaji, poput promocija knjiga, radijskih razgovora, omladinskih sijela, sijela za žene, posjeta bolesnim džematlijama. Cilj je na ovaj način približiti i detaljnije predstaviti život i djelo Muhammeda, a.s., kroz aktivnosti i sadržaje koji su namijenjeni svim uzrastima vjernika, od djece, preko omladine, pa sve do onih starijih.

Glavni imam MIZ-a Prozor, Safet ef. Pozder povodom početka manifestacije dao je izjavu za naš portal:

“Evo, pred nama je drugo izdanje manifestacije „Volimo te, naš Resule“ koja je pokrenuta iz više razloga. Prije svega, našem gradu i našim džematima želimo ponuditi malo živosti i zanimljivih sadržaja. Ovdje želimo ugostiti našu ulemu, književnike, umjetnike, uspješne ljude, horove ilahija i kasida… Želimo ponuditi ponešto za svakoga. Ako pažljivo pogledate program manifestacije, lahko je uočiti da tu ima sadržaja za djecu, omladinu, žene i sve naše džematlije. Naravno, još uvijek smo u fazi učenja i sticanja iskustva po pitanju organizovanja ovakvih događaja. Manifestacijom želimo da se naše džematlije upoznaju sa onim što je bio naš Poslanik, a.s., a on nije bio samo imam i nije govorio samo o striktno vjerskim pitanjima. On nas je učio kako da živimo, a živi se i u džamiji, i u kući, i u školi, i u trgovini. Društvena smo bića i danas, više nego ikad, imamo potrebu za Poslanikovim, a.s., savjetima i uputama. Nadam se da će naše džematlije uzeti učešća u svim aktivnostima koje su pred nama, da ćemo se svi zajedno okoristiti lijepim druženjima i da će manifestacija, ako Bog da, iz godine u godinu postajati sve sadržajnija.”- riječi su Pozdera.

Manifestacija će trajati od 2. do 17. decembra 2016. godine, odnosno od 2. do 17 rebiu-l-evvela 1438. H.g.

Detaljan raspored svih najavljenih događaja u sklopu manifestacije “Volimo te, naš Resule” možete pogledati u prilogu:resul

 

 

 

433 thoughts on “NAJAVA: Druga po redu manifestacija- “Volimo te, naš Resule” počinje u petak (2.12.2016.godine)

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!