Bugojno: Promovisana knjiga “Djeca i prava u okrilju FEDRINOG teatra” autorice Vernese Manov

U Bugojnu je sinoć s početkom u 18.00 sati održana promocija knjige autorice Vernese Manov, pod nazivom “Djeca i prava u okrilju FEDRINOG teatra”. Promocija je održana u općinskoj Kristalnoj sali, i to u okviru Multimedijalne radionice “ČAS U TEATRU” u realizaciji Teatra FEDRA Bugojno.

slika4U ovoj knjizi predstavljeno je stvaralaštvo najmlađih članova teatra Fedra, a među njima su se našli i radovi dvoje naših sugrađana, Amile Beganović- uspješna mlada sportistkinja, te Marko Bošnjak- pobjednik takmičenja “Pinkove zvezdice”. Djeca Art radionica teatra Fedra su počastili prisutne emotivnim preformansima, citatima iz predstava i same knjige. Djeca čiji se tekstovi nalaze u knjizi osim što su dokazani kao talenti u muzičkom i sportskom svijetu, tinejdžeri su koji  u ovoj knjizi kao pravi pisci promišljaju život, odrastanje, djetinjstvo, svijet i to kroz mudre rečenice napisane na stranicama ove knjige, kako bi bile inspiracija, ne samo djeci i mladima, već i  odraslima.

slika-3

Promotori knjige, profesorice Senada Milanović i Vedrana Kisić, te mladi iz redakcije programa “ČAS U TEATRU” razgovarali su o knjizi, predstavama, životu na daskama koje život znače, i djeci te drugim članovima u teatru FEDRA Bugojno.

IZDAVAČ KNJIGE JE TEATAR FEDRA BUGOJNO.

slika-2

FOTO: www.bug.ba

358 thoughts on “Bugojno: Promovisana knjiga “Djeca i prava u okrilju FEDRINOG teatra” autorice Vernese Manov

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!