Jedinstvenom hutbom u svim džematima MIZ-a Prozor počela manifestacija “Volimo te, naš Resule”

Danas je jedinstvenom hutbom u svim džematima Medžlisa Islamske zajednice Prozor počela manifestacija „Volimo te, naš Resule“, posvećena obilježavanju rebi’u-l-evvela, mjeseca rođenja Allahovog Poslanika Muhammeda, a.s..

Hutbu u Čaršijskoj džamiji u Prozoru održao je glavni imam, Safet-ef. Pozder, a tema je bila „Muhammed, a.s. – naš najljepši uzor“. Safet-ef. je podsjetio da je Muhammed, a.s., učitelj svijeta te da je neizmjerno volio svoj ummet. Njegov život je izvor našeg ponašanja, nepresušno vrelo mudrosti i istine te stalna životna škola. „On nas nije učio samo tome kako ćemo klanjati, postiti ili obaviti hadž. Naprotiv, učio nas je i načinu obavljanja nužde, načinu jela i pića, kako se odnositi prema djeci i starijima, kako organizovati porodični i društveni život“, rekao je Safet-ef.

dzuma5Već sutra (subota) poslije podne namaza u Čaršijskoj džamiji u Prozoru na rasporedu je slijedeći sadržaj manifestacije. Riječ je o tribini o Poslaniku, a.s., te prezentaciji djela „Muslimova zbirka hadisa s komentarom“. Sutrašnji gost predavač je dr. Šefik Kurdić.

Više fotografija iz Čaršijske džamije pogledajte u našoj GALERIJI.

117 thoughts on “Jedinstvenom hutbom u svim džematima MIZ-a Prozor počela manifestacija “Volimo te, naš Resule”

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!