NAJAVA: Pozorišna predstava “Bosanac na odmoru- Mora od odmora” sutra u našem gradu

Pozorišna predstava “Bosanac na odmoru- Mora od odmora” , sutra će biti izvedena u našem gradu. Predstava počinje u 19.00 sati u Domu kulture.

“Bosanac na odmoru” je jedna humoristična ispovijest supruga koji dolazi sa godišnjeg odmora triput umorniji nego što je na odmor krenuo. Smijati se muci u inat popularno je u našem narodu i način kako preživljavamo teške i ponekad nemoguće trenutke. Upravo je to bit predstave “Bosanac na odmoru – Mora od odmora”. Gvozden u ovoj monokomediji tumači čak devet likova: od uloge muža, oca i supruge, do prodavača s Jadrana. “Bosanac na odmoru” ne sadrži vulgarnosti, originalna je i atipična. Spomenuta monokomedija obiluje detaljima karakterističnim za godišnji odmor te duhovitim poređenjima.

Autor teksta Esmir Salihović htio je na humorističan način, kroz ispovjest supruga, dočarati sve “muke” kroz koje prolazi porodica sa troje djece, želeći 10-ak dana planiranih za odmor učiniti što ugodnijim. Konačni ishod je – potreba za odmorom nakon odmora.

IGRA: Rijad GVOZDEN autor teksta: Esmir SALIHOVIĆ fotografija i dizajn plakata: Romano KUDUZOVIĆ; kostimograf i scenograf: Elmedina SALIHOVIĆ.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!