FOTO: Održana promocija knjiga autora Isnama Taljića

U sklopu manifestacije “Volimo te, naš Resule” večeras je u Kino sali u Prozoru, s početkom u 19.00 sati održana promocija knjiga autora Isnama Taljića. 

Moderator promocije bio je Nihad Ahmetović, a o književniku i njegovim djelima govorio je glavni imam MIZ-a Prozor, Safet ef. Pozder, koji je ranije u toku dana u sklopu radijske emisije “Islamske teme” obavio intervju sa Taljićem. Pozder je naglasio kako je Taljić jedan od najistaknutijih književnika u našoj zemlji, spomenuvši i ne baš pohvalnu, ali neizostavnu činjenicu, po kojoj je i Taljić, baš kao i mnogi drugi domaći autori više priznat izvan granica naše zemlje, nego li u njoj samoj. Najbolji primjer za to je djelo “Roman o Srebrenici” koji se u Maleziji čita kao lektira u osnovnim školama, a kod nas su tek rijetki i čuli za njega.

isnam2U uvodnom dijelu pročitani su odlomci iz djela „Tajna knjiga Endelusa”, te „Roman o sultanu Fatihu, Bošnjacima i Bosni”, na koje se kasnije u svom obraćanju autor i osvrnuo. On je na samom početku iskazao veliko zadovoljstvo činjenicom da je večeras imao priliku svoj rad predstaviti u Prozoru, zahvalivši se publici na lijepom odzivu. Naglasio je kako je danas imao priliku da upozna naš grad, te da je fasciniran ljepotom i posebnošću koju on kao takav ima. U nastavku je govorio o svom bogatom književnom opusu, te je predstavio i četiri djela koja su tek nedavno ugledala svijetlo dana, a riječ je o knjigama:  Dječaci iz naše mahale, Đačka knjižica, Duga je noć kad se čeka da prođe i Tri igrokaza. 

Inače, Isnam Taljić rođen je 1954.godine u Vlasenici. Radio je kao profesionalni novinar i urednik u Ljiljanu i Oslobođenju. Među brojnim književnim ostvarenjima su i njegovi romani: „Roman o Srebrenici“, „Roman o sultanu Fatihu, Bošnjacima i Bosni“ te „Tajna knjiga Endelusa“ koji su čitani širom svijeta.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

 

381 thoughts on “FOTO: Održana promocija knjiga autora Isnama Taljića

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!