Rijad Gvozden iliti “Bosanac na odmoru” oduševio publiku u Prozoru

Urnebesna komedija “Bosanac na odmoru- Mora od odmora” izvedena je večeras u Domu kulture u Prozoru. Glavni protagonist ove predstave, mladi Rijad Gvozden zaista se u vrhunskom izdanju predstavio Prozorčanima, a publika je uz smijeh i aplauze od početka do samog kraja predstave pratila večerašnjeg gosta u našem gradu.

isp

Inače, “Bosanac na odmoru” je jedna humoristična ispovijest supruga koji dolazi sa godišnjeg odmora triput umorniji nego što je na odmor krenuo. Smijati se muci u inat popularno je u našem narodu i način kako preživljavamo teške i ponekad nemoguće trenutke. Upravo je to bit predstave “Bosanac na odmoru – Mora od odmora”. Gvozden u ovoj monokomediji tumači čak devet likova: od uloge muža, oca i supruge, do prodavača s Jadrana. “Bosanac na odmoru” ne sadrži vulgarnosti, originalna je i atipična. Spomenuta monokomedija obiluje detaljima karakterističnim za godišnji odmor te duhovitim poređenjima.

Autor teksta Esmir Salihović htio je na humorističan način, kroz ispovjest supruga, dočarati sve “muke” kroz koje prolazi porodica sa troje djece, želeći 10-ak dana planiranih za odmor učiniti što ugodnijim. Konačni ishod je – potreba za odmorom nakon odmora.

IGRA: Rijad GVOZDEN autor teksta: Esmir SALIHOVIĆ fotografija i dizajn plakata: Romano KUDUZOVIĆ; kostimograf i scenograf: Elmedina SALIHOVIĆ.

Više fotografija donosimo Vam u GALERIJI.

369 thoughts on “Rijad Gvozden iliti “Bosanac na odmoru” oduševio publiku u Prozoru

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!