Izvedbom dječijeg igrokaza “Na kahvi kod Sulje i Hajne” u džamiji u Lapsunju zatvorena manifestacija “Volimo te, naš Resule”

Druga po redu manifestacija “Volimo te, naš Resule”, koja je u okviru MIZ-a Prozor organizovana povodom rebi’u-l-evvela, mjeseca u kome je rođen Allahov Poslanik, Muhammed a.s., završena je večeras u džamiji u Lapsunju, izvedbom dječijeg igrokaza pod nazivom “Na kahvi kod Sulje i Hajne”, autora Safet ef. Pozdera.

Igrokaz je izveden nakon akšam namaza, a protagonisti su bili polaznici mekteba.

Prije samog nastupa mladih glumaca prisutnima se kratko obratio glavni imam MIZ-a Prozor, Safet ef. Pozder. On je kazao kako manifestacija “Volimo te, naš Resule” i ove godine završava s djecom, i to ovaj put uz jednu toplu bošnjačku priču o jednoj karakterističnoj bošnjačkoj porodici. Ta priča naravno ne može bez sinije, bez pite, bez muhabeta, bez komšiluka, bez hodže i hodžinice i bez kahve, pa je zbog toga i nazvana “Na kahvi kod Sulje i Hajne”, a mladi polaznici mekteba su je u nastavku na maestralan način ispričali prisutnima u Lapsunju.

igrokaz3

Safet ef. je po završetku igrokaza za naš portal dao izjavu o svom viđenju ovogodišnje manifestacije “Volimo te, naš Resule”:

“Kada se osvrnem na manifestaciju „Volimo te, naš Resule“, koja je, evo, završena, moram reći da se osjećam sretno i vrlo zadovoljno. Mislim da su očekivanja prevaziđena i da se jedan ovakav događaj pokazao potpuno opravdanim. Imali smo renomirane goste, alime, istraživače, hafize, doktore, književnike, vrlo spreman hor ilahija i kasida te niz neobičnih aktivnosti koje su naišle na odličan prijem kod džematlija. Lično sam uživao u svim sadržajima a posebno me veseli da smo i ove godine manifestaciju završili dječijim igrokazom koga su mališani, kao što ste imali priliku i vidjeti, izveli maestralno. Naravno, u odnosu na prošlu godinu, podigli smo manifestaciju na jedan veći nivo. Sad nam je obaveza da iduće godine, ako Bog da, budemo još bolji, sadržajniji i raznovrsniji. To je izazov koga se, uz Božiju pomoć, ne bojimo i već polahko krećemo sa pripremama novih sadržaja. Svakako, koristim priliku i da se zahvalim Vašem portalu koji je revnosno pratio cjelokupnu manifestaciju, a posebno Udruženju građana „Prozorski Krug 767“ koje je, na kraju, polaznike mekteba koji su izveli igrokaz na prigodan način iznenadilo i nagradilo lijepim poklonima.”- riječi su Safet ef. Pozdera.

Inače, prisutnima u džamiji u Lapsunju se kratkim prigodnim govorom obratio i predsjednik Udruženja građana “Prozorski Krug 767″, Adem Zečić, koje je večeras mlade glumce nagradilo prigodnim paketićima. On je kazao kako mu čini čast i zadovoljstvo to što je i Udruženje na čijem je čelu bilo na neki način dio ove divne manifestacije, naglasivši kako će ono i u budućnosti pomagati i podržavati slične aktivnosti.

Ovogodišnja manifestacija “Volimo te, naš Resule” na ovaj način je i zvanično zatvorena, u potpunosti opravdavši očekivanja Prozorčana.

igrokaz-2

Više fotografija donosimo Vam u našoj GALERIJI.

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!