Prigodnom manifestacijom obilježen Dan 446. Lahke brigade-Prozorske

Jučer je u organizaciji JOB-a “Unija veterana” Prozor svečano obilježen Dan 446. Lahke brigade-Prozorske.

Program obilježavanja počeo je prema planiranom protokolu u 8.00 sati izlaskom na šehidsko mezarje u Prozoru, gdje je proučena Fatiha pred duše šehida. Nakon toga, uslijedio je izlazak na šehidska mezarja u Kutama (9.00 sati) i Šćipama (10.00 sati).

scipeU nastavku programa, centralni dio manifestacije je održan u Osnovnoj školi u Šćipama. Na samom početku manifestacije, uvodnim govorom dobrodošlice prisutnima se obratio predsjednik JOB-a “Unija veterana” Prozor, Šefik Čorbadžić. Nakon toga u ime 446. Lahke brigade obratio se načelnik štaba brigade, Senad Memić.

U nastavku su se prisutnima obratili: komandant ratne brigade Jablanica- Kovačević; komandant 4. muslimanske slavne brigade- Nezim Halilović- Muderis; komandant 4. korpusa- Ramiz Dreković.

muderizPored spomenutih, jučerašnjoj manifestaciji su prisustvovali i: general Mustafa Polutak, predsjednik Skupštine HNK-a i ratni komandant- Šerif Špago, predsjednik Općinskog vijeća Prozor- Esad Dželilović; ratni komandant Semir Drljević- Lovac (predsjednik JOB-a HNK-a); komandant jedinice iz Drežnice- Zijad Mušić; predsjednici i članovi JOB-a Konjic, JOB-a Jablanica, JOB-a Mostar, te brojni drugi gosti, a posebno je značajno naglasiti činjenicu da je jučerašnjoj manifestaciji prisustvovalo jako mnogo omladine.

U nastavku su uručene i nagrade za najbolje literarne radove, a prvo mjesto je osvojila Sara Grcić– učenica 5. razreda O.Š. “Alija Isaković”. Nakon toga su uslijedile projekcije filmova “Ratni put 446. Lahke brigade”, i film “Da se ne zaboravi” o šehidima brigade.

Po završetku programa za sve prisutne je organizovan zajednički ručak.

Više fotografija donosimo Vam u GALERIJI.

93 thoughts on “Prigodnom manifestacijom obilježen Dan 446. Lahke brigade-Prozorske

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!