Završeni građevinski radovi na spomen-obilježju šehidima Lapsunja i Družinovića

Prije par dana su završeni građevinski radovi na spomen-obilježju šehidima Lapsunja i Družinovića, koje se gradi na lokaciji zvanoj “Brig” u Lapsunju. Naime, na spomeniku su završeni svi građevinski radovi, a do njegovog otvorenja ostalo je još finalno vanjsko uređenje. Projekt je podrazumijevao zemljanje radove i iskope, betonske radove, postavljanje kovane ograde, dovod vode i izoliranje spomenika, nabavku i ugradnju granitne ploče sa uklesanim imenima šehida s ovog područja, te ugradnju jarbola za zastave.

spomenik2

Organizacioni odbor za izgradnju ovog spomenika dostavio nam je i novi finansijski presjek učesnika u ovoj akciji, prema kojem je sakupljeno ukpno 17.385 KM, na čemu se iz odbora najsrdačnije zahvaljuju. Također, Organizacioni odbor se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog hairli djela, a posebno Enesu Letici koji je besplatno projektirao spomenik, te redakciji našeg portala, koja je pratila sve faze radova na spomeniku.

verzija

 

Otvorenje spomenika u Lapsunju planira se u julu ili avgustu mjesecu 2017. godine, a o istom ćemo Vas blagovremeno obavijestiti.

332 thoughts on “Završeni građevinski radovi na spomen-obilježju šehidima Lapsunja i Družinovića

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!