FOTO: Sportskim aktivnostima završena realizacija projekta „Zajedno u borbi protiv ovisnosti“ u organizaciji UG-a Prozorski Krug 767

U sklopu realizacije projekta simboličnog naziva Zajedno u borbi protiv ovisnosti“ koji je podržan od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, koje je ujedno bilo i glavni finansijer, prethodni vikend održan je sportski dio projekta, čime je njegova realizacija u cijelini i završena. Ovaj projekt realizovan je kao dio programa učestvovanja u liječenju, prevenciji i borbi protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, a realizaciju potpisuje UG Prozorski Krug 767.

naslovna-2Naime, realizacija spomenutog projekta počela je još u junu mjesecu 2016. godine, s nekoliko edukativnih radionica i predavanja koji su činili edukativni dio samog projekta. Radionice i predavanja imali su za cilj da učenicima osnovnih i srednjih škola ukažu na opasnosti i štetnosti koje sa sobom donose različiti vidovi ovisnosti, s posebnim akcentom na ovisnost o narkoticima, a uključivali su rad s pedagozima, socijalnim radnicima, kao i službenim licima iz Policijske stanice u Prozoru.

Realizacija projekta nastavljena je s različitim aktivnostima i sadržajima, a vikend iza nas bio je rezervisan za sportski dio, koji je ujedno predstavljao i završnu fazu realizacije. Održana su takmičenja u odbojci za djevojčice, te u malom nogometu za dječake. Učešće su uzeli učenici O.Š. „Alija Isaković“, O.Š.“Šćipe“, kao i učenici srednjih škola. Također, odigrana je i revijalna utakmica, u kojoj su učešće uzeli predstavnici udruženja: Prozorski Krug 767, ProzorNet, MNK „Makljen“, OK „Makljen“, GSS Stanica u Prozoru. Kako bi sportska takmičenja prošla u najboljem mogućem redu, te kako bi eventualno povrijeđeni bili adekvatno zbrinuti pobrinuli su se predstavnici GSS-a Stanica u Prozoru, za što im je UG Prozorski Krug 767 omogućilo sredstva za nabavku potrebne opreme, a oni su maksimalno kvalitetno odgovorili svom zadatku.

naslovna-3Glavna ideja samog projekta bila je sklanjanje mladih s ulice, njihovo udaljavanje od različitih vrsta ovisnosti, i to prvenstveno kroz uključivanje u sportske aktivnosti, pa je tako u sklopu realizacije dodijeljena i veoma vrijedna sportska oprema (kompleti dresova, nogometne/odbojkaške lopte) i to za potrebe O.Š. „Alija Isaković“, O.Š. „Šćipe“, te za klubove, MNK „Makljen“ i OK „Makljen“.

Naši ciljevi predstavljaju uključivanje djece i omladine u sport i rekreaciju, kao i animiranje lokalne zajednice na razvoj i unapređenje sporta i rekreacije – rekao je za naš portal predsjednik Udruženja Prozorski Krug 767, Adem Zečić. Dodao je kako je saradnja sa obrazovnim, zdravstvenim i drugim organizacijama i ustanovama način da se uzme aktivno učešće u borbi protiv svih poroka i bolesti ovisnosti, kojima su najviše ugroženi djeca i omladina, te kako će udruženje na čijem je čelu i u budućnosti nastaviti sa svojim djelovanjem na sličnim aktivnostima. Naš projekat „Zajedno u borbi protiv ovisnosti“ s ovim sportskim takmičenjima je uspješno realizovan, a mi kao udruženje ćemo i u buduće raditi na sličnim aktivnostima, i aktivnostima koje su od šireg društvenog značaja.- zaključio je Zečić.naslovna-4UG Prozorski Krug 767 ovim putem zahvaljuje Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke na izdvojenim sredstvima, kao i svima koji su na bilo koji način uzeli učešće u realizaciji ovog projekta.

Više fotografija donosimo Vam u GALERIJI.

 

328 thoughts on “FOTO: Sportskim aktivnostima završena realizacija projekta „Zajedno u borbi protiv ovisnosti“ u organizaciji UG-a Prozorski Krug 767

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!