O.Š. “Alija Isaković”: Završena 1. školska malonogometna liga

Danas je u sali Osnovne škole “Alija Isaković” u Prozoru uspješno završena Prva školska malonogometna liga, koja se u proteklom periodu odigravala između ekipa sastavljenih od učenika ove škole.

Ukupno je učešće uzelo šest ekipa, sa 28 učesnika, a najviše fudbalskog umijeća pokazala je ekipa u sastavu: Reuf Berić, Tarik Gvozden, Haris Dželilović, Amar Marić, sa osvojenih ukupno 15 bodova, uz gol razliku 44:7. Drugo mjesto ostvarila je ekipa u sastavu: Fikret Zajimović, Emrah Dželilović, Kenan Kmetaš, Azer Osmić. Trećeplasirana ekipa u ukupnom poretku nastupila je u sastavu: Mahir Gorančić, Rasim Balić, Edis Kulaglić, Alen Gudić.

pobjednici2Najbolji pojedinci dolaze iz najuspješnije ekipe, pa je tako najbolji strijelac bio Tarik Gvozden sa postignutih čak 20 golova, dok je najbolji golman Amar Marić primio svega 7 golova u cijelom takmičenju.

Po završetku takmičarskog programa prisutnima se obratio idejni tvorac i vođa ovog projekta, Esmir Čajdin, koji je najprije čestitao pobjednicima, naglasivši kako je ovogodišnja liga zapravo pilot-projekt, te da je kao takva liga ispunila očekivanja, uz nadu da će u budućnosti biti još kvalitetnija i uspješnija.

pobjednici4U nastavku su pobjednici proslavili svoju titulu, uz čestitke ostalih učesnika, a najuspješniji će biti i adekvatno nagrađeni. Planirane nagrade za učesnike će biti uručene na Dan škole, a jedna od planiranih nagrada je i jednodnevna ekskurzija za sve učesnike u ovom projektu.

pobjednici3

 

 

125 thoughts on “O.Š. “Alija Isaković”: Završena 1. školska malonogometna liga

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!