Održana 4. sjednica Općinskog vijeća

U prostorijama HE Rama jučer je s početkom rada u 10.00 sati održana 4. redovna sjednica Općinskog vijeća. 

Radni dio sjednice podrazumijevao je dnevni red od 11 tačaka. Na samom početku, usvojen je Izvod iz zapisnika sa treće sjednice, nakon čega su također usvojeni i Program rada Općinskog vijeća, kao i Nacrt Poslovnika o radu Općinskog vijeća. U nastavku je usvojen Prijedlog Odluke o utvrđivanju prednacrta Izmjene i dopune Prostornog  plana općine  Prozor – Rama, kao i Prijedlog Odluke o utvrđivanju prednacrta Izmjene i dopune Regulacionog plana Centar Prozor za vremenski period od 2015. do 2020.godine, a donesen je i Lokalni akcioni plan zaštite okoline na području općine.

ov3Jedna od najznačajnijih jučer usvojenih odluka je svakako Odluka o osnivanju Preduzeća za javni prevoz, koje će imati za cilj unaprjeđenje životnih uslova stanovnicima s područja cijele općine, kroz organizaciju što kvalitetnijeg javnog prevoza, te eventualnog međugradskog i međudržavnog javnog prevoza, kao i organizaciju turističkih aktivnosti. U obrazloženju Odluke o osnivanju spomenutog preduzeća navedeno je kako će ono imati zadaću da organizuje javni prevoz na relacijama koje će povezivati rubne dijelove općine i grad Prozor. Prevoz će se obavljati u skladu s potrebama stanovništva, realnim mogućnostima preduzeća, najmanje jednom dnevno tokom cijele godine.

ov2U nastavku rada sjednice usvojen je i Prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene 1 m2 korisne stambene površine na području općine Prozor-Rama za 2016. godinu, kao i Prijedlog Odluke o stavljanju van snage Odluke o javnom reemitiranju, emitiranja sjednica Općinskog vijeća Prozor – Rama. Također, vijećnici su sa većinom glasova ZA dali  suglasnost za zaključivanje Ugovora o dodjeli grant sredstava po Programu podsticaja za zapošljavanje općine Prozor – Rama, između Općine i Rama-tex d.o.o. Prozor – Rama.

ov5Na samom kraju, vijećnici su iskoristili svoju priliku, i u okviru 11. tačke dnevnog reda (Pitanja i inicijative vijećnika) postavili nekoliko pitanja i inicijativa, koje su se između ostalog ticale zahtjeva za poboljšanje održavanja ulica u zimskom periodu, rješavanje problema odvoza smeća iz pojedinih ulica, uklanjanja nelegalno postavljenih kamp kućica na obali Ramskog jezera, i slično.

 

 

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!