Održana peta redovna sjednica Općinskog vijeća

U prostorijama HE Rama, danas je s početkom u 10.00 sati održana peta redovna sjednica Općinskog vijeća.

Na samom početku, predviđeni dnevni red od 12 tačaka dopunjen je sa još jednom tačkom: Odluka o utvrđivanju prava i dodjele jednokratne novčane pomoći za novorođeno dijete u 2017. godini u iznosu od 500 KM.

Najprije je usvojen izvod iz zapisnika sa četvrte redovne sjednice, nakon čega je potrebnu većinu glasova dobio i Prijedlog Poslovnika o radu Općinskog vijeća. Informacija o provedenim izborima u Mjesnim zajednicama, stavljena je na doradu zbog nepravilnosti, te će se o njoj raspravljati na jednoj od slijedećih sjednica.  U skladu s tim verifikacija  izbora za Savjete mjesnih zajednica (Prozor, Gmići, Gračanica, Gračac,  Uzdol, Rumboci, Orašac, Ripci, Lug, Šćipe, Jaklići i Ustirama), skinuta je sa dnevnog reda. Također je jednoglasno usvojena Odluka o utvrđivanju prava i dodjele jednokratne novčane pomoći za novorođeno dijete u 2017. godini u iznosu od 500 KM.

ov3Nakon rasprave o davanju saglasnosti na Odluke o izmjeni i dopuni Statuta osnovnih škola;

  • Osnovna škola Veselka Tenžera, Uzdol,
  • Osnovna škola Ivana Mažuranića, Gračac,
  • Osnovna škola “Šćipe” iz Šćipa,
  • Osnovna škola fra Jeronima Vladića
  • Osnovna škola Marka Marulića, Prozor, Statuti su poslani na doradu.

Prijedlog Rješenja o razrješenju članstva u  Školskom odboru O.Š. „Veselko Tenžera“ Uzdol, te Rješenje o konačnom imenovanju  članova Školskog odbora O.Š „Veselko Tenžera“ Uzdol, dobio je potrebnu većinu. Policijska informacija o sigurnosti, javnom redu i miru za 2016. godinu primljena je k znanju. Informacija o stipendiranju studenata u akademskoj 2015./2016. godina i informacija Službe za zapošljavanje Prozor – Rama o stanju nezaposlenosti za 2016. godini, također su primljene k znanju.

ov6Na kraju, vijećnici su postavili nekoliko pitanja i uputili nekoliko inicijativa, a po završetku radnog dijela sjednice, predsjednik Općinskog vijeća uputio je čestitku povodom dolazećeg Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Više današnjih fotografija pogledajte u GALERIJI.

123 thoughts on “Održana peta redovna sjednica Općinskog vijeća

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!