Čestitka predsjednika Općinskog vijeća povodom Dana nezavisnoti BiH

Na e-mail adresu naše redakcije stigla je čestitka povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, od strane predsjednika Općinskog vijeća, gospodina Esada Dželilovića. Tekst čestitke prenosimo Vam u cijelosti:

„Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, upućujem iskrene čestitke svim građanima Bosne i Hercegovine.

Mnogi životi utkani su u temelje slobodne i nezavisne države Bosne i Hercegovine i stoga na ovaj dan prilika je da izrazimo zahvalnost svima onima koji su se angažovali u odbrani svoje domovine.

1. marta 1992. godine građani ove zemlje su se opredijelili za put nezavisnosti i za opstanak na tom putu, nažalost morali su platiti visoku cijenu. Hrabrost građana Bosne i Hercegovine, koji su svojim životima branili domovinu, izlagali se svakodnevnim bombardovanjma i snajperskim hicima, je razlog što mi, građani Bosne i Hercegovine, danas u slobodi i nezavisnosti obilježavamo ovaj važni događaj u histoji naše domovine – 1. Mart- Dan nezavisnosti.

Činjenica da smo već 25. godina međunarodno priznata zemlja u postojećim granicama, predstavlja snagu i podsticaj svim građanima da nezavisnost i slobodu trebamo čuvati i njegovati, a stalne opasnosti kojima se pokušava osporiti i ugroziti nezavisnost naše domovine, trebamo s velikom oprezom posmatrati i ne dozvoliti bilo kakav pokušaj gubitka teško stečene nezavisnosti.

Svim građanima BiH, posebno našim sugrađankama i sugrađanima, upućujem srdačnu čestitku povodom 01. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Predsjednik OV-a

Esad Dželilović

274 thoughts on “Čestitka predsjednika Općinskog vijeća povodom Dana nezavisnoti BiH

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!