Teška saobraćajna nesreća kod Konjica: Vatrogasci izvlačili povrijeđene iz automobila | Prozorski Krug 767

U saobraćajnoj nesreći koja se danas u poslijepodnevnim satima dogodila u mjestu Orahovica kod Konjica, povrijeđeno je nekoliko osoba, a zbog udesa je saobraćaj na ovom dijelu puta bio obustavljen skoro dva sata.

Ovo je za Faktor potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

– Nesreća je prijavljena oko 14.30 sati i saobraćaj je bio potpuno obustavljen. Ima i povrijeđeni, a kolege su na terenu i obavljaju uviđaj, nakon kojeg ćemo imati potpune informacije – kazao nam je dežurni operativni.

Prema informacijama iz policije, saobraćaj je oko 16 sati pušten jednom saobraćajnom trakom.

Kako saznajemo, sudarila su se dva golfa. Na mjesto događaja ubrzo su stigli vatrogasci i Hitna pomoć.

– Do dolaska vatrogasaca, ljekari Hitne pomoći su iz jednog vozila izvukli dvoje povrijeđenih. Međutim, mi smo morali intervenisati kod drugog vozila i olupinu rezati hidrauličnim makazama kako bi izvukli povrijeđene – kazali su nam u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Konjic.

Prema nezvaničnim informacijama, troje povrijeđenih je prevezeno u Dom zdravlja u Konjicu kako bi im se ukazala ljekarska pomoć, dok je jedna osoba prebačena u mostarsku bolnicu gdje je, prema nezvaničnim informacijama, izgubila borbu za život. Kako doznajemo, radi se o osobi pod imenom Salem Hrnjak (S.H.).

 

Izvor: faktor.ba (https://www.faktor.ba/vijest/teska-saobracajna-nesreca-kod-konjica-vatrogasci-izvlacili-povrijeene-iz-automobila-239402)

263 thoughts on “Teška saobraćajna nesreća kod Konjica: Vatrogasci izvlačili povrijeđene iz automobila | Prozorski Krug 767

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!