Obilježavanje Dana zdravlja u Prozoru | Prozorski Krug 767

U petak, 7. aprila povodom Svjetskog dana zdravlja u vremenu od 10:00 do 12:00 sati, u organizaciji Crvenog križa Prozor i Doma zdravlja „Rama“, održat će se besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi na Gračacu (ispred škole) i u Prozoru na platou ispred crkve.

Obilježavanje Dana zdravlja s naglaskom na važnost tjelesne aktivnosti, zdrave ishrane i čuvanja okoline nastavlja se i u subotu 8. aprila. Taj dan je planirana šetnja od Prozora do Ramskog jezera. Usput će biti očišćeno smeće uz ovu dionicu. U ovu subotnju akciju će se, prema sadašnjim informacijama, uključiti brojni građani, udruženja i škole. Pozivaju se svi zainteresovani da se pridruže šetnji koja kreće u 9:00 sati sa parkinga kod Osnovne škole u Prozoru. Za sve učesnike osiguran je ručak i osvježenje. U slučaju lošeg vremena u subotu ova aktivnost će se odgoditi i održati kada vremenske prilike dozvole.

Pridružite nam se u obilježavanju Svjetskog dana zdravlja i ne zaboravite „Zdravlje je najveće bogatsvo“ – poručili su organizatori. Svjetski dan zdravlja (World Health Day) obilježava se 7. aprila svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Prva Svjetska zdravstvena skupština koju je organizovala Svjetska zdravstvena organizacija održana je 1948. godine. Odlukom skupštine 7.  aprila određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950.  godine. Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. aprila, već bi se o njima trebalo voditi računa tokom cijele godine.

368 thoughts on “Obilježavanje Dana zdravlja u Prozoru | Prozorski Krug 767

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!