NAJAVA: Urnebesna komedija “Državni lopov” gostuje u Prozoru | Prozorski Krug 767

Jedna od najuspješnijih i najizvođenijih komedija, kultna predstava „DRŽAVNI LOPOV“, gostuje u petak, 26. maja 2017.godine u Prozoru, u Domu kulture s početkom u 20:00 sati.

Tekst je napisao Fadil Hadžić, režiju potpisuje Tomislav Krstić, a predstavu izvode glumci Narodnog pozorišta iz Tuzle.

„Državni lopov“ Fadila Hadžića, koji je nastao davne 1977. godine, jedna je od najizvođenijih predstava svih vremena, a tekst je i danas je aktualan zbog naše svakodnevnice.

Cijena ulaznice je 5,00 KM.

Organizator je Kulturno-sportski centar Prozor-Rama.

O PREDSTAVI

Komedija govori o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, a uz to ljubavni varalica, a drugi ‘državni lopov’ povlašten čak i u zatvoru.  Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju.

Kiki, ljubavni varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja. Naime, on je 17. put obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.  Marko,  tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio silan novac, međutim revizijom advokata on će vjerojatno biti brzo pušten na slobodu, jer se pronašla neka rupa u zakonu.

Njih dvojica i čuvar Jozo na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva, ali bez neke pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj publiku nasmijati i  i opustiti.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!