Hafiz Nedim Botić održao predramazansko predavanje u Mahalskoj džamiji u Prozoru

Večeras je u Mahalskoj džamiji u Prozoru, nakon klanjanja akšam namaza održano najavljeno predavanje hafiza Nedima Botića.

Na  početku večerašnjeg druženja prisutnim vjernicima se obratio glavni imam MIZ-a Prozor, Safet ef. Pozder. On je između ostalog kazao kako je ovo predavanje svojevrsna priprema za nadolazeći mubarek mjesec ramazan, te da je mladi hafiz Nedim Botić neko ko kroz svoju životnu priču može da posluži kao dovoljno jaka poruka i uputa da se dolazeći mubarek dani što korisnije iskoriste.

U svom izlaganju, hafiz Nedim Botić je opisao svoj neobični životni put, povratak vjeri, te višegodišnju borbu sa teškom bolešću. Odrastao i rođen u Bosanskoj Dubici, od osmog razreda osnovne škole počinje pobolijevati, i takvo stanje traje narednih deset godina. U svojoj 21 godini prvi put dolazi u džamiju, i tu kod mr. Safeta Beganovića, glavnog imama MIZ B. Dubica, završava osnove vjere i kasnije upisuje Islamski pedagoški fakultet u Bihaću. Na drugoj godini studija, bolest se aktivira, pogoršava i dolazi u životnu opasnost te provodi sedam mjeseci teške borbe u bolnici. Iako je bio ‘otpisan’ i sva su predviđanja ukazivala da neće preživjeti, uspješno se oporavlja nakon operacije i vraća se normalnom životu. Uspješno završava IPF u Bihaću sa najvećim prosjekom ocjena u dotadašnjoj historiji fakulteta, upisuje magistarski studij na istom fakultetu i počinje učiti hifz. Protekle godine je u svojoj 32. godini položio hifz pred Komisijom Rijaseta, kao prvi hafiz iz Bosanske Dubice nakon više od stotinu godina, što je bio i veliki uspjeh za Medžlis IZ Bos. Dubica. Aktivan je na medijskom polju i radu sa omladinom, a posebnu pažnju posvećuje inspirisanju ljudi da ostvare svoje potencijale u životu.

Hafiz Botić je na sebi svojstven način, govoreći narodskim govorom, lahko razumljivim za svakoga, uz zanimljive i šaljive doskočice, a sve to na fonu priprema za mjesec ramazan uspio cijelo vrijeme svog večerašnjeg izlaganja držati pažnju prisutnih vjernika u Mahalskoj džamiji. Njegova životna priča, koja je zasita nesvakidašnja će sasvim sigurno svima koji su je saslušali poslužiti kao dobra pouka i podstrek pred početak ramazana.

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

281 thoughts on “Hafiz Nedim Botić održao predramazansko predavanje u Mahalskoj džamiji u Prozoru

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!