FOTO: Mještani sela Gorica uredili pristupni put prema mjesnom mezarju “Barica”

Mještani sela Gorica prethodnih dana intenzivno su radili na probijanju i uređenju trase puta prema mjesnom mezarju “Barica”. Naime, budući da do svog mezarja mještani ovog sela nisu imali adekvatan pristup, te da su se zbog toga suočavali s problemom prilaska posebno prilikom dženaza, ali i u drugim situacijama, odlučili su se na akciju probijanja trase puta kojom bi riješili spomenuti problem.

Prethodnih dana je realizovana glavnina radova na probijanju trase, te se sada mezarju može pristupiti mnogo lakše nego ranije. U planu je još finalno zatezanje ove novonastale dionice puta, rješavanje pitanja odvoda oborinskih voda, zatim postavljanje  kapije na ulazu u mezarje, priprema parking prostora pored mezarja, a mještani će u skorijem periodu realizovati i akciju koševine i uređenja samog mezarja.

Finansijski dio ovog projekta iznijeli su mještani Gorice, uz pomoć Medžlisa Islamske zajednice Prozor, a akcijama na probijanju puta se odazvalo nekoliko mještana ovog povratničkog sela u južnom dijelu naše općine. Iz Organizacionog odbora koji je vodio radove na probijanju trase se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način uzeli učešće u ovoj hair akciji, te naglašavaju kako je akcija sakupljanja sredstava još uvijek u toku, za one koji eventualno imaju želju da istu podrže, a to još uvijek nisu učinili. Kontakt telefon na koji se mogu javiti je: 063-832-874.

319 thoughts on “FOTO: Mještani sela Gorica uredili pristupni put prema mjesnom mezarju “Barica”

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!