Održana izvještajno-izborna Skupština Omladinskog kruga MIZ-e Prozor

U prostorijama MIZ-e Prozor danas je održana izvještajno-izborna Skupština Omladinskog kruga MIZ-e Prozor.

Radni dio Skupštine počeo je u 14.00 sati, a na dnevnom redu se našlo ukupno 7 tačaka: Izvještaj o radu u 2016/17. godini; Uređenje funkcija; Formiranje sedmočlanog Upravnog odbor; Reaktivacija sekcija; Plan aktivnosti do kraja tekuće godine; Reevidencija i evidencija novih članova; Razno. Skupštinom je predsjedavao Omar Smajilović.

Za predsjednika Omladinskog kruga jednoglasnom podrškom skupštinskih delegata reizabran je Omar Smajilović. Na poziciji podpredsjednika desile su se izmjene, pa će tako ovu funkciju u narednom periodu obavljati Emina Klico i Almin Bećirović. Na funkciji sekretara ostala je Iman Dželilović, dok je na funkciji blagajnika također ponovo izglasana Esmeralda Kmetaš. Nova funkcija u Omladinskom krugu je funkcija koordinatora za društvene mreže, a na to mjesto je izabran Anel Kukić. Pored spomenutih imenovanja od kojih svi osim koordinatora za društvene mreže čine i članove sedmočlanog Izvršnog odbora Omladinskog kruga, izabrana su i još dva člana tog odbora, Elda Selimhodžić i Muamer Kukić.

Muamer Kukić, dosadašnji podpredsjednik Omladinskog kruga, u svom obraćanju prisutnima kazao je kako ga raduje činjenica da je Omladinski krug u veoma velikoj mjeri podmlađen, budući da se u njemu desila svojevrsna smjena generacija. Dodao je kako omladina koja je danas prisustvovala Skupštini, uz pomoć i afirmaciju ostalih omladinaca, i nesebičnu pomoć i podršku sada već starijih članova, ima sve potrebne elemente da ovu organizaciju vodi na najbolji mogući način, te da ona bude što aktivnija i prepoznatljivija.

U nastavku su raspoređena i zaduženja kroz sekcije, te je usvojen i Zaključak prema kojem će se nastojati maksimalno unaprijediti i omasoviti njihov rad i članstvo. Također, usvojen je i Plan aktivnosti za tekuću godinu, nakon čega se pristupilo i procesu reevidencije članstva.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!