Edis Korman, mladi košarkaški talent iz Prozora našao se na spisku kadetske reprezentacije BiH, koja se danas okupila u Sarajevu

Selektor muške košarkaške U16 reprezentacije Bosne i Hercegovine Dejan Bodiroga saopštio je prije par dana spisak igrača za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) u mađarskom Gyoru i Evropsko prvenstvo B-divizije, koje će biti održano od 10. do 19. avgusta u Bugarskoj.

Selektor Bodiroga igrače je podijelio u dvije grupe.

Prva grupa okupila se danas u Sarajevu, a na tom spisku nalazi se 15 igrača – Mihajlo Nešković, Karlo Zelenika, Ognjen Marković, Milan Manojlović, Haris Dedajić, Harun Huseinpašić, Alija Islamović, Amar Mehić, Ante Kovač, Ante Maraš, Marko Pržović, Dario Dragičević, Vedran Stokanović, Đorđe Pantić i Edis Korman.

Igrači iz ove grupe, koji zadovolje kriterije Stručnog štaba, nastaviće s pripremama za EYOF igre i Evropsko prvenstvo, s drugom grupom u kojoj se nalaze Saša Antunović, Đorđe Topolović, Kosta Kontić, Tarik Biberović, Timur Krupalija, Nino Herenda, Nikola Mičić, Mirza Kusturica, Stefan Milošević, Deni Radak. Druga grupa okupit će se 11. jula u Sarajevu, gdje će trenirati sve do 22. jula, za kada je planiran put na EYOF igre u Mađarskoj. Kadetska reprezentacija BiH nalazi u C-grupi evropskog prvenstva B-divizije u Bugarskoj, zajedno s Češkom, Mađarskom, Slovačkom, Norveškom i Irskom.

Selektor Bodiroga danas je za portal basket.ba kazao: “Danas smo počeli polako da se okupljamo. Da ne bi bilo zabune, drugu grupu čine dječaci koji su igrali završnicu Lige mladih, pa su sa pravom dobili više slobodnih dana. Veći dio igrača koji su se danas pojavili nastaviće sa pripremama za EYOF igre i Eurobasket. U Sarajevu ćemo boraviti do 22. jula, kada odlazimo u Gior na EYOF igre. Po povratku u iz Mađarske vraćamo se u Sarajevo, gdje ćemo odigrati trening mečeve protiv selekcije Slovenije.

Također, povodom Eurobasketa u Bugarskoj kazao je kako je cilj jasan: Naš cilj će ove godine biti povratak u A diviziju, jer Bosni i Hercegovini tamo i jeste mjesto. Mislim da ovi dječaci imaju kvalitet da to i ostvare, ali rano je još govoriti o tome. Idemo korak po korak” – dodao je Bodiroga u izjavi za basket.ba portal.

Naš portal želi mnogo sreće i uspjeha našim kadetima na spomenutim takmičenjima, a najiskrenije se nadamo da će se i naš sugrađanin Edis Korman naći na konačnim spiskovima za oba takmičenja.

 

351 thoughts on “Edis Korman, mladi košarkaški talent iz Prozora našao se na spisku kadetske reprezentacije BiH, koja se danas okupila u Sarajevu

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!