FOTO: Posjeta najmlađim polaznicima mekteba u Prozoru

Ekipa našeg portala jutros je boravila u posjeti najmlađoj grupi polaznika mekteba u Prozoru.

Naime, mekteb u Prozoru radi u ukupno 5 grupa sa ukupno 92 polaznika, a grupe su napravljene prema uzrastu polaznika. Mi smo se jutros družili sa onim najmlađim, tačnije sa grupom koja uključuje djecu od predškolskog uzrasta, pa sve do 3. razreda Osnovne škole.

U učionici opremljenoj upravo za ovu svrhu, koja se nalazi u Čaršijskoj džamiji ,zatekli smo malu raju na samom početku jutrošnjeg mektebskog časa. U trenucima našeg dolaska polaznici su ponavljali prethodno stečena znanja, uz prezentaciju zadaće od prošlog puta, a sve to pod budnim okom njihovog mualima, Nihad ef. Ahmetovića.

Najmlađi polaznici mekteba su nas srdačno dočekali, pretvorivši u djelo prethodno usvojena znanja, budući da su na jednom od prošlih časova upravo učili o “selamu” kao islamskom pozdravu. U nastavku našeg druženja sa malom rajom iz prozorskog mekteba, uvidjeli smo da ova vesela i razdragana mladost pored vjerskog, u mektebu stiče i mnoga druga znanja, te  pozitivne navike i vrline. Tako smo se imali priliku uvjeriti kako neki od polaznika već tečno pričaju Engleski jezik, a čuli smo i kako to zvuči kada oni recituju i pjevaju neke od pjesama, što na maternjem, što na Engleskom jeziku.

Naravno, vjerska tematika ima posebno mjesto i njoj se posvećuje najviše pažnje i vremena. Da je mala raja i tu na visokom nivou, opet smo se uvjerili kroz njihovo učenje do sada savladanih sura, što rade jako tečno i razgovijetno, te kroz njihove odgovore na postavljena pitanja, budući da se na svako pitanje javi veliki broj polaznika, te da su njihovi odgovori uglavnom tačni i jako zreli. Također, jedan od polaznika nas je počastio učenjem ezana, i to besprijekorno, na način da bi mu pozavidjeli i dugogodišnji mujezini.

Ovo je samo dio jutrošnje atmosfere našeg druženja  sa najmlađim polaznicima mekteba. Ekipa našeg portala je za Vas pripremila i video-prilog, u kojem ćete moći vidjeti kako je to sve izgledalo, te kako se ova mala raja jako dobro snalazi i pred kamerom.

Video-prilog je u obradi te ćemo ga sutra objaviti na našoj FB stranici (ProzorskiKrug767).

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

 

288 thoughts on “FOTO: Posjeta najmlađim polaznicima mekteba u Prozoru

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!