NAJAVA: Početak odigravanja “Školske lige” za školsku 2017./18. godinu

U Osnovnoj školi “Alija Isaković” u Prozoru prošle godine je održan pilot projekt, pod nazivom “Školska liga”. Ovaj projekt podrazumijevao je učešće učenika spomenute škole na malonogometnom takmičenju, koje je trajalo kroz školsku godinu, a činile su ga ekipe sačinjene upravo od učenika ove škole.

Ove godine, istoimeni projekt je samo dodatno obogaćen i podignut na veći nivo, a sve to s mnogo truda i pažnje vodi nastavnik Vjeronauke, Esmir ef. Čajdin. Ovogodišnje takmičenje okupit će ukupno šest ekipa sačinjenih od učenika od 5. do 9. razreda, koje su svaka za sebe uzele imena, a koje će se kroz školsku godinu boriti za prestižne nagrade i epitet najboljih od najboljih. Takmičarski program počinje u nedjelju 8.10.2017. godine, s početkom u 17.00 sati, u osnovnoškolskoj fiskulturnoj sali.

Esmir ef. Čajdin je za naš portal kazao kako je ove godine Liga dodatno obogaćena sadržajima, kako postoji nekoliko planova koji će se u međuvremenu realizovati, a sve to ide preko organizacije učenika koju je u školskim okvirima načinio, a koja nosi simboličan naziv “Vjeronauka Tim Prozor”. Dodao je kako je ova grupa vrijednih učenika već realizovala jedan projekt, a to je posjeta starim i iznemoglim sugrađanima, u sklopu obilježavanja 1. oktobra, Međunarodnog dana starih i iznemoglih osoba, te kako namjeravaju realizovati različite pozitivne aktivnosti u toku cijele školske godine.

Naš portal će i ove godine pratiti “Školsku ligu”, kao i ostale aktivnosti ove grupe učenika, a ovim putem im želimo mnogo sreće i uspjeha u daljnjim aktivnostima.

42 thoughts on “NAJAVA: Početak odigravanja “Školske lige” za školsku 2017./18. godinu

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!