U O.Š. “Alija Isaković” obilježen Svjetski dan učitelja

Svjetski dan učitelja, koji se širom svijeta obilježava na današnji dan (5.10.) prigodno je obilježen i u Osnovnoj školi “Alija Isaković” u Prozoru. 

Ovaj, u školstvu veoma značajan datum obilježen je Svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća, na koju su pozvani i prosvjetni radnici koji su u prošlosti radili u zgradi u kojoj danas djeluje ova škola. Tako su svojim prisustvom današnje obilježavanje uveličali: g-đe Mevlida Dželilović i Mina Kulaglić, te g-din Fuad Fejzić.

Sjednica je počela intoniranjem himne i učenjem Fatihe šehidima BiH, nakon čega je njen rad nastavljen u neformalnom obliku, kroz ugodan razgovor i prisjećanje na anegdote iz prošlosti, pa smijeha  i dobre atmosfere nije nedostajalo. Po završetku, trenutno najstarijim članovima kolektiva: Enesu Hodžiću, Damiru Hadžiću i Jasni Gvozden, direktorica škole, g-đa Iza Pilav uručila je prigodne poklone.

“Na ovaj način željeli smo simbolično obilježiti Svjetski dan učitelja. Jako mi je drago što su ovo obilježavanje uveličali nekadašnji učitelji i učiteljice koji su radili u ovoj zgradi, a njihov odziv danas bi bio sigurno i veći, međutim neki od pozvanih prosvjetnih radnika u penziji su svoje prisustvo ozkazali zbog zdravstvenih razloga, kao i ekskurzije na koju idu zajedno sa ostalim penzionerima.”– kazala je u izjavi za naš portal direktorica škole, g-đa Iza Pilav.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

401 thoughts on “U O.Š. “Alija Isaković” obilježen Svjetski dan učitelja

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!