Uređen pristupni put, kao i radovi na uređenju mezarja u selu Gorica

U selu Gorica, smještenom na jugu naše Općine, prethodnih dana finalizirani su radovi na uređenju pristupnog puta da tamošnjeg mezarja. Naime, prethodno se do mezarja dolazilo preko livada, bez mogućnosti da mu se normalno pristupi, što je znatno otežavalo dolazak na dženaze, kao i dolaske nekim drugim povodima.

Mještani su s toga u posljednje vrijeme pokrenuli akciju probijanja, a onda i uređenja trase puta, koja je postojala u obliku kojim nije bilo moguće proći automobilom. Put je ovih dana i finaliziran, te je sada u poprilično dobrom stanju, a kako ističu mještani, na ovom se ne namjerava stati, te će s proljeća i dalje nastaviti s procesom uređenja i dovođenja ove dionice puta u što je moguće bolje stanje.

 

Osim radova na putu, urađena je i nova kapija na ulazu u mezarje, a nabavljen je i novi kameni mejtaš za potrebe dženaza. Pored toga, vrijedni mještani ovog sela su odradili i akciju, kojom je mezarje pokošeno i uređeno, a kako kažu, uvijek se ima šta raditi, te će oni i u narednom periodu organizovati slične akcije, kako bi mjesno mezarje izgledalo što bolje.

Finansijsku konstrukciju radova pokrili su najvećim dijelom mještani, a svoj značajan doprinos su dali i Medžlis Islamske zajednice Prozor, kao i Općina Prozor, na čemu se mještani sela Gorica najsrdačnije zahvaljuju.

88 thoughts on “Uređen pristupni put, kao i radovi na uređenju mezarja u selu Gorica

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!