U povodu 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, djeca iz JU Dječiji Vrtić „Ciciban“ Prozor-Rama su posjetila JU Centra za osobe s posebnim potrebama

U povodu 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, djeca iz JU Dječiji Vrtić „Ciciban“ Prozor-Rama su posjetila JU Centra za osobe s posebnim potrebama.

Njihovi domaćini bili su djeca, korisnici Centra i stručni tim Javne ustanove : logoped, defektolog, pedagog i nastavnik razredne nastave.

Za ovu priliku je organizovana radionica koja se sastojala od edukativnog i zabavnog dijela. Nakon igre predstavljanja , djeca su kroz priče učila o osobama sa invaliditetom koja imaju problem sa vidom , sluhom i koriste invalidska kolica . U praktičnom dijelu radionice imali su priliku vidjeti invalidska kolica i bijeli štap te upoznati se sa znakovnim jezikom.

Djeca iz vrtića „Ciciban“ su za svoje drugare u Centru pripremila pjesmice.

Na ovaj način  djeca su učila o invalidnosti , potrebi podrške osobama koje su različite i poštivanju  ljudske raznolikosti .

66 thoughts on “U povodu 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, djeca iz JU Dječiji Vrtić „Ciciban“ Prozor-Rama su posjetila JU Centra za osobe s posebnim potrebama

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!