U okviru USAID projekta Pro-Budućnost JU Centar za osobe s posebnim potrebama općine Prozor-Rama je realizovala projekat PRO-Budućnost torta | Prozorski Krug 767

U okviru USAID projekta Pro-Budućnost JU Centar za osobe s posebnim potrebama općine Prozor je realizovala projekat PRO-Budućnost torta.
Ovim povodom je organizovana radionica za korisnike Centra i njihove goste na temu druženje i prijateljstvo, a kupljena je i didaktička oprema ( igračke) koje će doprinijeti unapređenju motorike i intelektulanog razvoja korisnika Centra.

Učestvovalo je 15-tero djece. Uz 7 korisnika Centra bilo je prisutno pet učenika iz OŠ „Alija Isaković“, dva iz Osnovne škole „Marko Marulić“ i jedan učenik iz Osnovne škole „Veselko Tenžera“ Uzdol.
Projekat su podržali i vjeroučitelji Željana Burečić i Nihad ef. Ahmetović koji su prisustvovali druženju i dali doprinos ovoj inicijativi.
Uz podršku stručnog tima Centra kojeg čine logoped, defektolog, pedagog i nastavnik razredne nastave djeca su pravila torte od papira , a njene dijelove punila slatkišima.

Zanimljiv zadatak je oduševio učesnike radionice koji su uživali u pravljenju torte i razgovarali. Nakon radnog dijela, prijatelji su se igrali sa novim igračkama.
Djeca s teškoćama u razvoju su teško prihvaćena u vršnjačkom okruženju i imaju poteškoće u stvaranju i održavanju prijateljstava. Jedan od načina je zanimljiva aktivnost , kroz igru s drugom djecom.

Sredstva za projekat su dodjeljena u okviru Fonda za lokalne inicijative s ciljem izgradnje pomirenja i povjerenja u zajednicama uključenim u ovaj projekat.
USAID-ov projekat PRO-Budućnost, nakon prve faze i uspjeha polučenog u 61 lokalnoj zajednici u cijeloj BiH, nastavlja svoje djelovanje i u narednim godinama. Projekat u ovoj fazi provodi Catholic Relief Services (CRS), u saradnji sa Caritasom BiH, Institutom za razvoj
mladih KULT, Međureligijskim vijećem u BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka, Helsinškim komitetom za ljudska prava Bijeljina i Nansen dijalog centrom Mostar.

358 thoughts on “U okviru USAID projekta Pro-Budućnost JU Centar za osobe s posebnim potrebama općine Prozor-Rama je realizovala projekat PRO-Budućnost torta | Prozorski Krug 767

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!