100 emisija na Radio Rami | Prozorski Krug 767

Radio Rama je lokalni elektronski medij u Prozoru za koji se, bez imalo sustezanja, može reći da je medij jednog naroda.

Takva tvrdnja se ogleda kroz rukovodeće strukture, strukturu uposlenih ali i programsku šemu koja je redovno počinjala nacionalističkim parolama. U takvom ozračju je bilo vrlo malo Bošnjaka koji su i slušali ovu stanicu. Zapravo, slušali bi je jedino onda kada bi se slučajno zatekli na javnim mjestima na kojima se emitira program Radio Rame.

Posljednjih godina se stekao dojam kako se klima po ovom pitanju relaksira i mijenja u pozitivnom smjeru. U tom smislu je i Medžlis islamske zajednice Prozor odlučio potražiti svoje pravo na sedmični termin za vjerski program. Na iznenađenje, direktor radija je još na prvom razgovoru dao svoj pristanak da redovna emisije krene čim budemo spremni. Tako je u martu 2016.godine emitovana prva emisija pod nazivom „Islamske teme“. Vijest da se na Radio Rami priča o islamu te da se u programu puštaju ilahije za mnoge je bila nevjerovatna. Mnogi su bili oduševljeni. Bilo je i onih koji su negodovali i takav stav javno iznosili. Ipak, vremenom se stekao dojam da emisija ima sve više slušatelja.

Kao urednik i voditelj emisije koja se emituje uživo, svakog četvrtka u 14h, imponuje mi što se i značajan broj katolika pozitivno i pohvalno izjasnio o temama koje tretiram te načinu na koji ih prezentujem zajedno sa kolegom, Nihad-ef. Ahmetovićem.

Obzirom da je prije nekoliko dana emitovano jubilarno 100.izdanje emisije, dužnost mi je zahvaliti se ljubaznom osoblju Radio Rame koje je vrlo susretljivo, slušateljima koji svojim sugestijama pomažu u kreiranju i osmiščjavanju emisije te našem radiju BIR koji nam je u početku ljubazno izišao u susret i pomogao pri izradi najavne špice, promotivnih džinglova i instrumentala.

Jubilej je sladak ali je već iza nas. Odlučno idemo dalje, trudeći se da budemo još bolji i sadržajniji.
Piše: Safet Pozder.

 

Izvor: https://www.preporod.com/index.php/sve-vijesti/islamska-zajednica/medzlisi/item/8983-prozor-100-emisija-na-radio-rami

 

197 thoughts on “100 emisija na Radio Rami | Prozorski Krug 767

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!