Odigran 6. memorijalni malonogometni pozivni turnir “Adnan Brkić- Struja”

Šesti memorijalni malonogometni pozivni turnir “Adnan Brkić- Struja” održan je danas u sali Osnovne škole u Prozoru. Ovaj memorijal se sada već tradicionalno igra u znak sjećanja na našeg sugrađanina, velikog čovjeka, rahmetli Adnana Brkića-Struju, mladića koji je našu općinu svijetu prezentovao u najljepšem mogućem svjetlu kroz svoj portal “prozor.net”, a koji nas je nažalost prerano napustio. Organizaciju turnira tradicionalno potpisuju UG “Prozornet” i MNK “Makljen”.

Ovogodišnji, šesti po redu memorijal počeo je  u ranim jutarnjim satima, okupljanjem učesnika i žrijebom ekipa. Šest ekipa sa po pet igrača izvuklo je i ove godine šest raznobojnih kombinacija sportske opreme, koje su ujedno predstavljale i imena ekipa. Nakon obavljenog žrijeba uslijedio je odlazak do mezara rahmetli Adnana, gdje je proučen Jasin i položeno cvijeće pred njegovu dušu.

Takmičarski dio programa počeo je u 11.00 sati, a prigodnim govorom turnir je i ove godine otvorio podpredsjednik Udruženja građana „Prozornet“ ,Faris Dželilović.

„Kao i svake godine, mene na samom početku turnira, u trenutku kada uzmem mikrofon i ispred sebe vidim toliki broj Adnanovih prijatelja na jednom mjestu protresu snažne emocije. Iskrenost, istinitost, skromnost i suočavanje sa problemima- u najkraćem, to je bio naš Adnan Brkić, naš “Struja”. Nadam se da ćemo i ove godine kroz ovaj turnir uspjeti pomiriti emocije koje svi skupa na svoj način nosimo, zatim želju za pobjedom i fair play igru u čast našeg prijatelja. Želim se i ove godine zahvaliti našem predsjedniku Općinskog vijeća, Esadu Dželiloviću, načelniku Općine, dr. Jozi Ivančeviću, Osnovnoj školi, MUP-u, Domu zdravlja, te lokalnom GSS-u.“- kazao je na otvaranju Dželilović. Nakon toga je pročitao i pjesmu “Spomen”, koju je u znak sjećanja na rahmetli “Struju” napisao učitelj Enes Hodžić.

Prva utakmica na turniru je bila revijalnog karaktera, a odigrali su je mlađi uzrasti MNK-a „Makljen“.U revijalnoj utakmici Makljenovih mališana „Žuta“ ekipa (Emrah Din Dželilović, Eldar Bećirspahić, Denis Kulaglić ,Haris Dželilović, Omar Selimović) je bila uspješnija od „Bijele“ (Hamza Dželilović, Alen Gudić, Ahmed Muminović, Ajdin Gorančić, Edis Kulaglić), rezultatom 1:0, a pobjedonosni gol, nakon dosta neizvjesne i tvrde utakmice postigao je Omar Selimović.

Nakon revijalne utakmice, uslijedilo je takmičenje u grupama, a igralo se u dvije grupe sa po 3 ekipe. Na kraju su do finala došle „Crvena“ i „Crna“ ekipa, a pobjedu na ovogodišnjem, šestom memorijalu odnijela je „Crvena“ ekipa, pobjedom u finalnoj utakmici kroz “fudbalsku lutriju” u vidu izvođenja penala (5:3), nakon što je rezultat regularnog dijela utakmice bio izjednačen 0:0. U meču za treće mjesto „Plava“ ekipa je sa ubjedljivih 6:2 bila bolja od „Narandžaste“ ekipe. Najbolji strijelac turnira bio je igrač „Plave“ ekipe, Edin Nevenović. Takmičarski dio turnira i ove godine je donio dosta zanimljivih mečeva, poteza, neizvjesnosti i preokreta, a ono što je najvažnije, sve proteklo u fer i sportskoj atmosferi, bez grubosti, psovki i neželjenih povreda, u znaku sjećanja na našeg velikog prijatelja, rahmetli Adnana.

Tri prvoplasirane ekipe su i ovaj put nagrađene vrijednim nagradama, a prvoplasirana ekipa osvojila je i prijelazni pehar, koji će biti u njihovom vlasništvu do narednog memorijala. Najuspješnijim ekipama upućujemo iskrene čestitke, a u ime organizatora prenosimo još jednu zahvalu predsjedniku OV-a Prozor, Esadu Dželiloviću, kao i načelniku Općine, dr. Jozi Ivančeviću, koji su i ove godine dali veliki doprinos ovom događaju.

Po završetku turnira uslijedio je zajednički ručak za sve učesnike, a prikazan je i kratki film o radu UG-a “Prozornet”.

Konačan poredak ekipa:

  1. „Crvena“ ekipa- Mesud Imamović, Muamer Bevab, Kenan Dželilović, Nezim Memić, Jamin Đuliman;
  2. „Crna“ ekipa- Elmin Islamović, Ibro Plecić, Faris Dželilović, Emrah Din Dželilović, Avdo Smajilović/Faris Prevljak;
  3. „Plava“ ekipa- Enes Letica, Amir Bobar, Edin Nevenović, Semir Letica, Muamer Kukić;
  4. „Narandžasta“ ekipa- Almir Muminović, Muharem Bećirović, Sakib Beganović, Semir Imamović, Haris Kmetaš;

Učešće su još uzele: “Bijela ekipa”– Adnan Bećirović, Admir Hodžić, Esad Dželilović, Adem Zečić, Mirzad Kazić; “Roza ekipa”- Meho Hrinić, Esmir ef. Čajdin, Elvedin Grcić, Haris Osmić, Dervo Kmetaš.

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

327 thoughts on “Odigran 6. memorijalni malonogometni pozivni turnir “Adnan Brkić- Struja”

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!