Razvoj turizma na tri jezera – Herzegovina Lakes | Prozorski Krug 767

U okviru projekta “Razvoj turizma na tri jezera” sufinansiranog iz  zajedničkog Programa Europske Unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal, u četvrtak 28. rujna u Jablanici je predstavljen Plan promocije područja tri jezera (Jablaničko, Ramsko i Tribistovo).

Koordinatorica projekta Amela Bećirović iz LiNK-a, predstavila je projektne rezultate, a konzultantica Selma Laganin predstavila je Plan promocije područja tri jezera.

Projektom koordinira Udruženje LiNK, a partneri su Općina Jablanica, Općina Prozor i Općina Posušje. Ukupna vrijednost projekta je 192.566,70 KM (partnerske općine finansiraju 20,55%). Opći cilj projekta je razvoj održivog turizma jezerskih područja (Ramsko jezero, Jablaničko jezero i jezero Tribistovo) putem kreiranja održive turističke ponude s fokusom na turizam za mlade ljude, kampiranje, sport, događaje, gastronomiju. Projekat će pomoći da se manje turistički razvijenim lokalnim zajednicama, turističkim službama, privrednom sektoru, lokalnoj upravi, nevladinim organizacijama,  poboljša njihovo znanje i sposobnost, da bolje iskoriste resurse za razvoj turizma. S druge strane pomaže kreiranju sinergije u smislu saradnje općina u  planiranju zajedničkih aktivnosti i ponude.

Također je predstavljena službena web stranica projekta:  Hercegovačka jezera; kao i Facebook stranica: Herzegovina Lakes i Instagram profil: Herzegovina Lakes.

Izvor: https://alr.ba/razvoj-turizma-tri-jezera-herzegovina-lakes/#prettyphoto[group]/0/

340 thoughts on “Razvoj turizma na tri jezera – Herzegovina Lakes | Prozorski Krug 767

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!