Čestitka predsjednika Općinskog vijeća Prozor povodom Dana državnosti BiH

Povodom sutrašnjeg obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine (25.11.), prenosimo Vam čestitku predsjednika Općinskog vijeća Prozor, gospodina Esada Dželilovića:

“Svim stanovnicima Bosne i Hercegovine, a posebno našim sugrađankama i sugrađanima koji sutrašnji dan obilježavaju u slavljeničkoj atmosferi upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

25.11. je jedan od najznačajnijih datuma u historiji naše domovine. Na ovaj dan prisjećamo se zasjedanja ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu 1943. godine, kada je zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti jedne generacije patriota obnovljena državnost Bosne i Hercegvine, potvrđujući njene historijske granice, te njen teritorijalni suverenitet, kao i historijski kontinuitet.

Na ovaj historijski dan u Mrkonjić Gradu, Bosna i Hercegovina je definisana kao jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi njeni narodi imati jednaka prava, te je upravo to osnovno načelo ZAVNOBIH-a i glavno izvorište savremene Bosne i Hercegovine. Tekovine ZAVNOBIH-a su i najbolji put ka građenju napredne i stabilne države, a u nadi da svi zajedno istrajemo na tom putu upućujem iskrene čestitke povodom ovog važnog datuma.

SRETAN DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE!

predsjednik OV-a Prozor

Esad E. Dželilović

302 thoughts on “Čestitka predsjednika Općinskog vijeća Prozor povodom Dana državnosti BiH

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!