Odigran 7. memorijalni malonogometni pozivni turnir “Adnan Brkić- Struja”

VII Memorijalni malonogometni turnir „Adnan Brkić – Struja“ je odigran u nedjelju, 31.3.2019. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole u vremenu od 10 do 15 sati. UG „Prozornet“ i MNK „Makljen“ su na ovaj način obilježili godišnjicu smrti svog rahmetli prijatelja koji je volio sport i nesretno je preminuo igrajući fudbal.

 

Na Memorijalnom turniru je učestvovalo 6 ekipa , sastav je utvrđen žrijebom, a naziv ekipa je bio prema boji dresa : bijeli, crveni, crni, žuti , plavi i bordo. Prije početka turnira, učesnici događaja su posjetili mezar rahmetli Adnan, položili cvijeće i proučili dovu.

 

Harem

Iako je rezultat bio u drugom planu, na terenu nije nedostajalo nogometnih uzbuđenja i lijepih poteza. Pobjednik turnira je ekipa koja je nosila crne dresove, drugoplasirana je ekipa bijelih, a treće mjesto je osvojila ekipa crvenih dresova. Završnici turnira su prisustvovali Edin Mušić, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH i Ajdin Teletović, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša u HNK koji su dodjelili nagrade.

Za osvojeno prvo mjesto je uručen prelazni pehar , a igrači crne, bijele i crvene ekipe su dobili sportsku opremu. Najbolji strijelac turnira je Amir Bobar, iz pobjedničke ekipe , a nagradu je dodjelio Elvedin Grcić, zastupnik u Skupštini HNK.

strijelac

VII Memorijalni malonogometni turnir „Adnan Brkić-Struja“ su podržali Općina Prozor-Rama i Vlada HNK. Organizacioni odbor zahvaljuje PS Prozor-Rama i DZ Rama na obezbjeđenju turnira, a Osnovnoj školi „Alija Isaković“ na ustupljenoj sportskoj dvorani. Rahmetli Adnan je ostavio neizbrisiv trag u Prozoru i uspomenu na njega treba očuvati. Ohrabruje činjenica da na turniru svake godine učestvuju mladi koji će nastaviti tradiciju ovog sportskog događaja, kazao je Faris Dželilović, zamjenik predsjednika UG „Prozornet“.

Treba istaknuti da je posebna pažnja posvećena pripremi sportske dvorane za turnir i njenom čišćenju nakon odigravanja jer je jedna od djelatnosti UG „Prozornet“ promocija ekoloških aktivnosti što je za rahmetli Adnana bilo veoma važno i čemu je posvećivao posebnu pažnju.

Više fotografija pogledajte na:

263 thoughts on “Odigran 7. memorijalni malonogometni pozivni turnir “Adnan Brkić- Struja”

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!