Predstavljamo tekstopisca ilahija iz Prozora

Muamir Pilav  je naklonjen duhovnoj muzici. Upravo je to inspirisalo Muamira da piše ilahije. Tako je nastala prva „ Sedždu činim“ koja još nije izvedena iako je za nju pripremljena muzika u saradnji sa Enesom Bilkanom iz Bugojna.

Muamir je drugu ilahiju „ Ispod Arša“ koju je također komponovao Bilkan, dodjelio horu „Stambol“ iz Novog Pazara.

„Pratio sam njihov rad i odlučio ponuditi saradnju. Sve smo dogovorili putem društvene mreže. Hor „Stambol“ je osnovan 2012. godine. Pored nastupa u Sandžaku i Republici Srbiji, predstavili su se  u nekoliko turskih gradova, a na poziv jordanskog kralja učestvovali na Međunarodnoj smotri horova“, istakao je Pilav.

Šejla Dupljak, članica hora „ Stambol“ Novi Pazar: „ Našim prijateljima, Muamiru i Enesu, dugujemo veliku zahvalnost na ukazanom povjerenju da otpjevamo prelijep text. Obaveza nam je  da gajimo iskrenu saradnju i prijateljstva sa svim dobronamjernim  ljudima koji prepoznaju naš rad i kvalitet“.

Muamir je u braku sa Nafijom koja je iz ljubavi u Prozor došla iz Kaknja. Oboje su zaposleni,  polako i strpljivo grade zajednički život.

„Podrška supruge Nafije nije izostala ni kod pisanja ilahija , a ohrabrili su me i bliski  prijatelji . Nadam se da će iliahije sa mojim potpisom pronaći put do ljudi koji slušaju ovu vrstu muzike“ , kazao je Muamir .

106 thoughts on “Predstavljamo tekstopisca ilahija iz Prozora

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!