Hvale vrijedni projekti Vjeronauka tima Prozor

Vjeronauka tim je sekcija koja već treću godinu djeluje u OŠ „Alija Isaković“ Prozor i okuplja preko 80 učenika, od IV do IX razreda. Predsjednik tima je Sara Grcić, a blagajnik Amna Ravnjak. Razrede predstavlja 6 učenika koji se biraju svake godine. Koordinator tima je Esmir Čajdin, nastavnik islamske vjeronauke.

Sastanke održavaju ponedjeljkom, analiziraju urađeneno i planiraju nove aktivnosti koje su vjerskog, edukativnog i zabavnog sadržaja. Vjeronauka tim Prozor je proveo veliki broj projekata, a izdvojićemo …

Obilježavanje dana rođenja poslanika Muhammed a.s., izradu  panoa u povodu vjerskih praznika, organizaciju  iftara za  nastavnike i učenike, a sa nastavnikom Esmirom dječaci povremeno prisustvuju džuma namazu. Učenicima završnih razreda  je omogućeno da prisustvuju manifestaciji „Vikend u Medresi“ u cilju da se upoznaju  o radu i djelovanju Karađoz-begove medrese  u Mostaru.

     

Članovi tima su posjetili  učenike u Područnom odjeljenju Grevići (OŠ „Šćipe“) , družili se i  uručili im slatke poklone.

Vjeronauka tim je podržao humanitarnu akciju  „Dajte im razlog za osmijeh“ koju je provelo Udruženju „Svitanje“ iz Sarajeva  s ciljem podjele školskih ruksaka i pribora za djecu povratnika.

U povodu Dana starih i iznemoglih osoba , članovi tima su posjetili bračni par u Herama  koji je proslavio 65 godina zajedničkog života.

Vjeronauka tim Prozor je organizator školske lige u nogometu i turnira u odbojci.

  

Na kraju školske godine učenici  putuju na ekskurziju koja predstavlja nagradu za rad i trud u provođenju aktivnosti tima.

Inače, projekte podržavaju sponzori , a učenici i nastavnik Esmir Čajdin  im se zahvale na  primjeren način.

Članovi Vjeronauka tima ovogodišnji Ramazan obilježavaju organizacijom međusobnih iftara. Planirano je 28 iftara , a prisustvovaće im oko 140 učenika.  

                  

Slika koja dobije najviše lajkova će domaćinu iftara obezbjediti vrijednu novčanu nagradu.

               

Pozivamo vas da podržite ovu divnu aktivnost koja doprinosi razvijanju ramazanskog duha i kulture bošnjačkog naroda.

Učenicima koji poste želimo da isposte mjesec ramazan u zdravlju i rahatluku!

Sve aktivnosti tima  se objavljuju na Facebook stranici VJERONAUKA TIM PROZOR  pa tako i slike sa učeničkih iftara.

335 thoughts on “Hvale vrijedni projekti Vjeronauka tima Prozor

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!